BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Ümit Özdağ kimdir nereli İyi Parti milletvekili doğum yeri şoke edecek

Meral Akşener'in yeni partisi İyi bugün resmi olarak kuruldu. İyi partisinde yer alan isimler dikkat çekiyor. Bu isimlerden biri de milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ. Peki Ümit Özdağ kimdir aslen nereli eşi kim? Ümit Özdağ özel hayatı ve biyografisi .

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Ümit Özdağ. Sosyal medyayı da aktif kullanan isim olan Ümit Özdağ'ın hayatına gelin yakından bakalım.

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Akşener'le birlikte MHP içinde muhalif hareketi başlatan isimlerden biri. Şubat 2016'da MHP genel başkan yardımcılığı görevini yürütürken kongre yapılmasını talep ederek, bu görevinden istifa etti. Nisan 2016'da genel başkanlığa adaylığını koydu ancak uzun süre yargı süreci sonucunda kongrenin iptal edilmesinin ardından Kasım 2016'da partisinden ihraç edildi.

Ümit Özdağ sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Sık sık Twitter'da paylaşımlarda bulunan Ümit Özdağ, Japonya doğumlu.

TOKYO'DA DOĞDU

3 Mart 1961 yılında dünyaya gelen Ümit Özdağ, Japonya'da doğdu. Ümit Özdağ’ın Tokyo’da doğmasının nedeni, babası Muzaffer Özdağ’ın 27 Mayıs 1960’da gerçekleşen askeri müdahale sonrasında kurulan Milli Birlik Komitesi’nin önde gelen üyelerinden birisi olması. 2 yaşında Türkiye'ye dönen Ümit Özdağ'ın böylece yurtta macerası başlıyor. Ümit Özdağ, lise yıllarında Ankara’da Çankaya Ülkü Ocakları’nda ve Ankara Koleji’nde ülkücü hareket içinde siyasi mücadeleye başladı. Ümit Özdağ, yüksek öğrenimini 1980-1986 yılları arasında Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. 

Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde okuyan Ümit Özdağ, aynı zamanda bir dönem ABD'de ders verdi.

Ümit Özdağ, eski eşi Burçin Özdağ ile pek görüntülenmiyor. 3 yaşında Alp isimli bir oğulları geçtiğimiz yıllarda evliliklerini bitirdi.

Meral Akşener "İyi Parti'yi tanıtıyor... Canlı izleyebilirsiniz...