BIST 9.578
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,21
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Nuri Okutan kimdir nereli İyi Parti milletvekili süper vali deniliyor

Meral Akşener'in yeni partisi İyi bugün resmen kuruldu. Logosu merakla beklenen İyi Parti'sinin kurucuları arasında Nuri Okutan bulunuyor. Peki kimdir bu Nuri Okutan kimdir aslen nereli ne iş yapıyor? Nuri Okutan eşi ve biyografisi haberimizde.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları ve partide kimlerin yer aldığı merak ediliyor. Partide yer alan ve kurucularından biri olan Nuri Okutan'ın özel hayatı ve biyografisini sizin için derledik.

Isparta Milletvekili Nuri Okutan uzun yıllar çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra Siirt, Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa valiliği yaptı. 2015 Haziran ve Kasım seçimlerinde MHP'den meclise girdi. Daha sonra Akşener'in partisine katılmak üzere MHP'den istifa etti.

Nuri Okutan, 1962 Isparta Eğirdir doğumlu. Ortaöğrenimini Gönen Öğretmen Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1985 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Yönetim Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı. İngiltere'de Canterbury Üniversitesi'nde mesleki konularda öğrenim gördü. Vali ve kaymakamlık görevlerini yürüten Nuri Okutan, bir dönem "süper vali" olarak adlandırılıyordu. Görev yaptığı illerde sık sık okul yaptırması nedeniyle süper vali denilen Okutan, milletvekili olduktan sonra devlet adamlığı görevini bıraktı. 

Bir dönem Trabzon Valisi olan Nuri Okutan, eşi Demet Okutan ile birlikte sık sık görev aldığı dönemlerde okulları ziyaret ediyordu. Kız çocuklarının okuması için yoğun çaba sarf eden Okutan'ın 3 çocuğu bulunuyor. Eşi Demet Okutan ise hukuk fakültesi mezunu.

Meral Akşener "İyi Parti'yi tanıtıyor... Canlı izleyebilirsiniz...