BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Ayfer Yılmaz kimdir nereli İyi Parti eski devlet bakanına bakın

Meral Akşener'in bugünkü partisi İyi resmi olarak kuruldu. İyi partisi üyeleri arasında yer alan isimler merak ediliyor. İyi parti üyelerinden biri de Ayfer Yılmaz. Peki kimdir bu Ayfer Yılmaz aslen nereli? Ayfer Yılmaz eşi kim özel hayatı ve biyografisi haberimizde.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Ayfer Yılmaz. Sosyal medyayı da aktif kullanan isim olan Ayfer Yılmaz'ın hayatına gelin yakından bakalım.

Eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz: 1996 yılında DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996'da Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı yıl içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı. Siyasetten bir süredir uzak duran Yılmaz, bazı düşünce kuruluşları ve üniversitelerde çeşitli görevlerde bulundu.

Ayfer Yılmaz, 1956 senesinde Ankara'da dünyaya geldi.  Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde okumaya başlayan Yılmaz, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yapan Yılmaz, ayrıca XX.ve XXI. Dönem İçel (Mersin) Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. 

Meral Akşener 'İyi Parti'yi tanıttı! En büyük sürpriz logo oldu!