BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ağlama sesine koştular ya minibüs çalıştırılsaydı

Konya’da sanayi sitesinde bir minibüsün altına bırakılan bebek, ağlayınca bulundu. <br/>Olay, dün sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi K...

Abone ol

Konya’da sanayi sitesinde bir minibüsün altına bırakılan bebek, ağlayınca bulundu.
Olay, dün sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Karatay Sanayi Sitesi’nde bulunan bir oto bakım tamir servisi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah iş yerini açan oto tamir ustası Hüsrev Çelik (35), bir süre sonra bebek ağlaması duyarak bebeği buldu. Sonrasında haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından muayene edilen kız bebek, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı anlatan Çelik, sabah saat 08.30 gibi dükkanı açıp çalışmaya başladığını anlatarak, “Yarım saat, bir saat sonra bir çocuk sesi duyduk aşırı şekilde. Dilencidir, çocuğunu emziriyordur sandım. Dışarı çıktım, çocuğa, kadına bakayım diye ama kimse yoktu. Arabanın etrafını dolaştım, ses oradan geliyordu çünkü, çocuğu bulamadık. Tekrar içeri girdiğimde çocuk sesi arttı. Öfkeli bir şekilde dışarı çıktım bu kadın ne yapıyor diye, yine yok. Arabanın etrafını bir daha dolaştık yine bir şey yok. Ondan sonra arabanın altına eğilince çocuğu çamur içinde orada bulduk. Çocuğu çektim, dışarı çıkardım, ıslanmış komple, çamur içinde. ‘Herhalde çocuğu bıraktılar, nasıl olsa emzirmek için annesi gelir’ diye içeri aldım çocuğu. Çocuğun her yeri ıslak olunca üstünü değiştirip battaniyeye sardım. Çocuk buz gibiydi, çok üşümüş. Gittim süt aldım, sütün içine sıcak su katıp çocuğa içirdik. Bir biberonu bitirdi. Sütü içtikten sonra polise haber verdik, 112’yi aradık. Ekipler geldi, ilgilendiler” dedi.
Öte yandan, yapılan araştırma sonucu kız bebeğin babasının daha önceden tamir servisinde çalışan bir kişi olduğu ortaya çıkarken, çocuğun annesi tarafından dükkan önündeki minibüsün altına bırakıldığı tahmin ediliyor.
(İHA)