BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balkan ezgileriyle sahur

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinl...

Abone ol

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini sahura, tef ve klarnet ile uyandırdı.
Merkez Osmangazi ilçesindeki Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinleri, BURFEM mensubu genç folklorcuların enstrümanları ile hayat verdikleri Rumeli Türküleri ile sahura kalktı. Kostüm giyerek sokaklarda dolaşan grup, semt içinde renkli görüntüler oluşturdu. 3 yıldır düzenlenen etkinlik kapsamında çoğunluğunu Rumeli göçmenlerinin oluşturduğu mahalle efradı gençlere, yöresel börek ve tatlılar ikram etti.
Çevreden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden BURFEM Başkanı Adem Serbest,” 3 yıldır yapmış olduğumuz güzel bir organizasyon. Halkımızdan olumlu tepkiler alıyoruz, Görenler eşlik ediyorlar, gecenin bir saatinde bizlere börek ve tatlı yapıyorlar. Biz de öğrenci arkadaşlarımızla topladığımız börekleri, hep birlikte yiyoruz. Bu etkinliği sadece davulla değil, klarnet akordeonu da katalım istedik. Vatandaşlarımızı özellikle Rumeli ezgileri ile uyandırmak istedik. Çünkü Selamet ve Gülbahçe mahalleleri göçmenlerin yoğun sayıda yaşadığı semtler” dedi.
(İHA)