BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  POLİTİKA

Ağar-Gülen yakınlaşması mı?

Nevval Sevindi'yi danışmanı yapan Mehmet Ağar, Fethullah Gülen cemaatinin oylarına mı göz dikti?

Abone ol

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan gazeteci-yazar Nevval Sevindi, DYP'den siyasete atıldı. Şimdilik Mehmet Ağar'ın danışmanı. Ama kendisi için belirlediği pozisyon Ağar'ın yardımcılığı.

Sevindi'nin siyasi arenaya girişte DYP'yi tercih etmesi, Ağar-Gülen yakınlaşması olarak algılandı. Peki öyle mi? Merak edilen konu Nevval Sevindi'ye soruldu. Sevindi, bu yorumları şiddetli reddediyor ve "benim üzerimden böyle bir şey yapılmasına müsade etmem" diyor.

Neden DYP, neden Mehmet Ağar?

Nevval Sevindi buna "Sayın Mehmet Ağar beni farketti, sırf beni farketmekle kalmadı, beni hayallerimle kabul etti" yanıtını veriyor.  İlk kez Ağar ile bir yıl önce görüşmüş. İkinci görüşmede Ağar ısrarcı olmuş ve Sevindi DYP'den siyasete atılmış.

Ağar Sevindi'yi, Gülen bağlantısı için mi seçti?

"Olamaz"
diyerek kesin bir dille bunu reddeden Nevval Sevindi, bu seçimin aksine onun Gülen cemaatinden olmamasından kaynaklandığı görüşünde. Sevindi, "Benim hayatta hiç bir gruba ait olmayan bireysel duruşumdan kaynaklanıyor" yorumunda bulunuyor.

Fethullah Gülen'den siyaset izni çıktı

Nevval Sevindi, Gülen ile DYP'den siyasete atılması konusunda istişarede bulundu mu? Bu soruya "hayır" yanıtını veren Nevval Sevindi "Zaten siyasi konularda Fethullah Gülen kimseye karışmaz. Önceki yıllarda siyasete izin vermiyordu ama artık öyle bir şey yok. Herkesin istediği partiden siyaset yapabileceğini söylüyor" dedi.

Ağar, Sevinde seçimi ile Gülen cemaatine göz mü kırpıyor?

"Pek akıllıca olmaz"
diyerek bu soruya cevap veren Sevindi, "Ben DYP'ye geçtim diye bütün cemaat DYP'ye oy verecek diye bir garanti yok. Bu yüzden anlamlı bir ilişki yok bence. Böyle olursa hatalı bir yaklaşım olur. Benim üzerimden böyle bir şey yapılmasını müsade etmem" diyor.



(Haber: Elif Çakır-Tempo)