BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,08
ALTIN 2.503,07
HABER /  GÜNCEL

İlahi aşkzedelerin iftirası mı?

Kütahya'da, kendini ''Peygamber'' ilan ettiği öne sürülen H.B, söylentileri iftira olarak niteledi.

Abone ol

Kütahya'da, kendini ''Peygamber'' ilan ettiği öne sürülen H.B, ''Hakkımızda söylenenler, kendi dilleriyle husumetlerini dile getiren kişilerin söylediği yalan ve iftiralardır. Bunların hiçbirisinin aslı yoktur'' dedi.

H.B, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ve eşiyle ilgili iddiaların, yıpratmak için yapıldığını, yalan ve iftira olduğunu öne sürerek, yaşananları şiddetle kınadığını ifade etti. Haklarında daha önce açılmış olan ''dini duyguları istismar ve dolandırıcılık'' davasının mahkemece takipsizlikle sonuçlandığını ileri süren H.B, şunları kaydetti:

''Hakkımızda söylenenler, kendi dilleriyle husumetlerini dile getiren kişilerin söylediği yalan ve iftiralardır. Bunların hiçbirisinin aslı yoktur. Ben Allah Resulü'nün aşkından başka aşk bilmiyorum. Kendimi Peygamber ilan etmek gibi bir şey asla olamaz. Ben sadece Peygamber'e olan hayranlık ve sevgimi dile getiririm. Bütün bunlar önce şahsiyetimi yıpratmak, sonra da ülke üzerinde gündem oluşturmak için oynanmış oyunlardır. Tamamı asılsızdır. Hepsini reddediyor ve bütün insanlığın insafına bırakıyorum.''

Bu arada, Kütahya Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından daha önce ''Yardım Toplama Kanunu''na muhalefet etmekten, içlerinde H.B. ve öğretim görevlisi eşi O.B'nin de bulunduğu 6 kişiye, 682'şer YTL para cezası uygulandığı öğrenildi. Kütahya Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, 13 kişi, dini duyguları istismar edilerek dolandırıldıkları iddiasıyla mahkemeye şikayette bulunmuş ve davacı olmuşlardı.