BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Afgan askerlerine bombalı saldırı: 2 ölü, 9 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afgan askerlerini taşıyan bir servis aracına yapılan bombalı saldırıda en az 2 askerin öldüğü, 9 askerin yar...

Abone ol

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afgan askerlerini taşıyan bir servis aracına yapılan bombalı saldırıda en az 2 askerin öldüğü, 9 askerin yaralandığı bildirildi.
Motosikleti saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucu meydana gelen olayda saldırganın motosikletiyle alana yaklaştığı ve otobüsün yol üzerinden geçtiği sırada kendisini imha ettiği belirtildi. Saldırı Obama’nın Afganistan ziyaretinde 24 saat dolmadan gerçekleşmesi dikkat çekerken saldırı Taliban tarafından üstlenildi. Saldırı Kabil’in büyük bir bölümünde duyulurken patlatılan otobüs kullanılamaz hale geldi. Olay sonrası Afgan askerleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Yaklaşık 3 hafta sonra Afganistan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tur oylamaları öncesi yaşanan patlama bölgede endişeleri arttırdı. Taliban daha önce yaptığı açıklamada halkı oy vermemeleri konusunda tehdit etmişti.
(İHA9