BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  SEÇİM

Adnan H. Fişenk Ak Parti aday adayı kimdir

Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan H. Fişenk, Ak Parti Ankara 1. Bölge Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Abone ol

Ankara'nın yerli ailelerinden Fişenk Ailesine mensup olan Adnan Fişenk, Ankara'ya ve Ülkemize halkın vekili olarak hizmet etmenin onur verici bir duygu olduğunu ve halkımızın  teveccühü ile bu göreve talip olduğunu belirtti.

Adnan H. Fişenk Kimdir?

13 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da doğdu. Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara Dikmen'de karşılayan Ankara'nın yerlisi Hacettepeli Seymen Kadir Fişenk'in öz torunudur.

Hacettepespor'un kurulma sürecinde büyük emekleri olan Hacettepeli Fethi Fişenk'in ve halk arasında Zehra Anne adıyla bilinen Feride Zehra Fişenk'in oğludur. Merhum Adnan Menderes'e olan sevgi ve yüksek hatırasından dolayı, ailesi tarafından ''Adnan'' ismi kendisine verilmiştir.

screen-shot-2015-03-05-at-2.28.08-pm.png

Çocukluğu Ankara'da geçmiş olan Fişenk eğitim hayatını da Ankara'da tamamladı. 1979 yılında Kültür Bakanlığı’nda Görüntü ve Ses Kayıt biriminde mesleki kariyerine ilk adımı attı. TRT Eğitim Dairesi’nde  eğitim aldı. Çeşitli ajans ve özel kurumların değişik kademelerinde çalışan Adnan Fişenk, AEG firmasında profesyonel yönetilicilik yaptı.1994 yılında TBMM TV'nin ilk kuruluşundan itibaren yaklışık 20 yıl görevde bulunup devlet kurumundan emekli olup Ankara Milletvekiliği adaylığına soyunan , Adnan Fişenk şuanda Avrasya Amerika Haber Ajansının başında ve Uluslararası Sivil İnisayatif gazetesinin İç Anadodulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilciliğini sürdürmektedir,Birçok Gazete ve İnternet Gazetelerinin de temsilciliklerini yapmaktadır. Dünya Başkentliler Platformu danışma kurulu üyesidir...Televizyon programlarında açık oturumlara Gündemi ve günceli konuşmak için katılmakta..( RUMELİ Tv,TRT ,Medya Tv,Ekin Tv,Tek Rumeli Tv , Kanal T Tv söylenmezki söyleyesin canlı) yurt dışında canlı radyo programlarına katılmaktadır..( Londra Türk Radyosu) ve gazetelere röpoartaj vermekte , Birçok yerde köşe yazıları yazmaktadır...Çeşitli Meslek örgütlerinde aktif görev alan Adnan Fişenk, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı.
Aynı zamanda bu derneğin ikinci başkanlığı görevinde de bulundu. Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevi yaptı.
Halen Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir...
Kariyeri boyunca aldığı birçok ödül bulunmaktadır.
Türkiye Gazeteciler Derneği üyesidir,Ankara Gazeteciler Cemiyeti Üyesidir ,Parlamento Muhabirler Derneği Üyesidir .
Doğum Günü olan Şubat Ayının 13 ünde 2015 Genel Seçimlerinde Ak Partiden Ankara 1. Bölgeden Milletvekilliği Aday Adayı olmuştur.