BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz esrarı! Kılıçdaroğlu'nun bildiği ne?

15 temmuz darbe girişimindeki en esrarlı olaylardan biri Adil Öksüz vakası. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu da kendisinde sansasyonel bir bilgi olduğunu söylüyor. Peki o bilgi ne?

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam ‘Tarafsız Bölge’ programında “Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Hükümet neden bu konuda hiç konuşmuyor?” sorularını yöneltmişti.

Asıl önemlisi ise Kılıçdaroğlu o programda kendisinde bir takım bilgiler olduğunu söylemiş, ancak belgesi olmadığı için açıklayamadığını kaydetmişti.

Şimdi herkes Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki 'belgesiz' Adil Öksüz bilgisini merak ediyor?
Ne olabilir o bilgi?

Fehmi Koru da bu bilginin peşine düşenlerden. Bugün köşesinde "Adil Öksüz konusunda şimdiye kadar bildiklerimize bir göz atalım" diyerek şu bilgileri aktarıyor;

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Sakarya Üniversitesi’nde ilahiyat profesörü. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde görülmüştü. Savcı tutuklanması talebiyle hakime havale etti, ancak “Ben buralarda arsa arıyordum, yanlışlıkla üsse girmişim” savunması geçerli görülerek serbest bırakıldı.

Sadece bir gece üste kalıp salıverildiği sanılırken, üç gece ve iki günü nezarette geçirdiği öğrenildi. Sonra da âdeta buharlaştı. Ara ki bulasın… Bilinenler bunlar.

İKİ TARAFLI AJAN MI?

Adil Öksüz hakkında bugüne kadar bir çok iddia ortaya atıldı. Bunlardan en dikkat çekici olanı Fehmi Koru bir kez daha hatırlatıyor ve şunları yazıyor;

"İki taraflı ajan olduğunu öne süren de oldu, hatta “O serbest bırakılana kadar Cumhurbaşkanı’nı taşıyan uçak havalanamadı” iddiasını dillendiren de… Çok daha sonra serbest bırakıldığı için ‘uçakla takas’ iddiasının doğru olmadığını biliyoruz.

Acaba CHP liderine “Öksüz hava kuvvetleri imamı görünse de aslında bir ajan” bilgisi mi uçuruldu?

İyi de ‘iki taraflı ajan’ olduğunu söyleyenlerin meramı zaten o. Herhalde bildiği başka bir şey CHP liderinin… Kılıçdaroğlu’na düşen: Bildiğini paylaşmaktır.