BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'ın gizli tanığı Efe gözaltında

"Ergenekon terör örgütü" soruşturmasında gizli tanık olarak ifade verdiği belirtilen Bayram Bozkurt, İzmir'de gördüğü tedavi sonrası İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

Erzincan'da 2009 yılında 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen, kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt taburcu edildi ve ardından gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ayağındaki kırık nedeniyle ameliyat olan ve tedavisi tamamlanan Bayram Bozkurt, bugün taburcu edilmesi üzerine polisler tarafından İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bozkurt'un, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ifadesi alınarak adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Erzincan'da 2009 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, 'Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit' suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada, Bayram Bozkurt'un 'Efe' kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğu iddia edilmişti.

ŞUBAT'TA GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Konuya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016 tarihinde gözaltına alınan Bozkurt, 'yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit' suçlarından adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından bu soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından Bayram Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında İzmir'deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen ve Erzincan'daki soruşturmayla ilgili de yakalama kararı bulunan Bayram Bozkurt'un Bornova ilçesinde bir evde saklandığını tespit ederek 5 Eylül'de operasyon düzenlemiş, Bozkurt polislerden kaçmaya çalışırken düşerek ayağını kırmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Bozkurt, tedavi altına alınmıştı.