BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

ABD'de yapılan Gülen anketi sonuçları yüzde 55'i...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında ABD'li bir araştırma şirketinin yaptığı Fethullah Gülen anketi sonuçlarını yayınladı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çıktığı ABD gezisinden izlenimler ve kulisler paylaştı.

Selvi'nin bugünkü yazısında aktardığı en dikkat çekici detay ise bir ABD şirketinin yaptığı Fethullah Gülen anketi sonuçları oldu. 

GÜLEN'İN İADESİ UMUTSUZ

Erdoğan'ın heyetindeki bir kişinin Selvi'ye aktardığına göre, anket ABD’nin öne gelen 250-300 kanaat önderi arasında yapıldı. Kanaat önderlerinin yüzde 55’i, ‘darbenin arkasında FETÖ olduğu’ kanaatinde. Ancak ABD’nin tavrını bildikleri için iade konusunda umutlu değillerdi.

ERDOĞAN'IN KEYFİ YERİNDE

Selvi, 11 saatlik ABD yolculuğu sırasında Erdoğan'ın uçağında yaşananlara ilişkin ise köşesinden şu detayları yazdı:

"...

İstanbul’dan hareket ettikten kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı uçağın içini gezdi. “Hoş geldiniz” dedi, elimizi sıktı. Ayaküstü sohbetler ettik. Karşılıklı espriler yapıldı. Morali yerindeydi. Hem de çok.

Cumhurbaşkanı uçak turu atarken bakanlar kendisine eşlik etti."

MİT Müsteşarı Hakan Fidan sakallı hali

MİT'Çİ Mİ NE?

Selvi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sakallı yeni imajına ilişkin de fikrini yazdı0

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan, her ABD gezisinde olduğu gibi heyetteydi. Hal hatır sormanın ötesinde konuşamadık ama sakal ona daha gizemli bir hava vermiş. MİT’çi mi ne?"