BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.393,22
HABER /  GÜNCEL

Adana'nın yeni yıldızları belli oldu!

Adana'da göç alan mahallelerde düzenlenen futbol turnuvası sonuçlandı!

Abone ol

Adana'da göç alan mahallelerdeki çocukların kentin sosyal yaşamına uyumu ve spora kazandırılması için Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Mahallenin Yıldızları Futbol Turnuvası'' sonuçlandı.

İzinsiz sokak gösterileriyle gündeme gelen mahallelerdeki okullar arasından seçilen 24 takımın yer aldığı turnuvada 240 sporcu ter döktü. Turnuvanın finali 12 gün süren mücadelede son iki takım arasına giren Hürriyet İlköğretim Okulu ile Anadolu İlköğretim Okulu arasında gerçekleşti.

Adana Gençlik Stadı'nda yapılan final müsabakasına her iki okulun öğrencileri de katılarak tribünlerden takımlarına destek verdi.

Profesyonel futbol karşılaşmalarını aratmayan sahnelerin yaşandığı turnuvada şampiyonluğu, Anadolu İlköğretim Okulunu 2-0 yenen Hürriyet İlköğretim Okulu kazandı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, final karşılaşmasının ardından öğrencileri tek tek tebrik edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Avcı, ikinci olan takımı da teselli ederek, ''Gelecek yıl şampiyonluk belki sizde olur'' dedi.

Turnuvada, kardeşlik ve kaynaşmanın amaçlandığını belirten Avcı, ''Çocuklarımızı güzelliklerle tanıştırıp onların geleceğini yönlendirmek adına düzenlediğimiz turnuvanın başarıya ulaştığına inanıyorum. Böyle faaliyetlere yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Emeği geçen bütün öğretmen, idareci ve polis arkadaşlarımıza teşekkür ederim'' diye konuştu.