BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Samsung Avustralya'da tablet satış yasağını kaldırdı

Apple'ın defalarca iPhone ve iPad gibi teknolojilerini taklit etmekle suçladığı Samsung, Avustralya'da Galaxy satışına konan yasağı iptal ettirdi.

Abone ol

Güney Kore merkezli elektronik şirketi Samsung, Apple'ın dava açmasıyla Avustralya'da Galaxy adlı tablet bilgisayarının satışına geçici olarak konan yasağı kaldırtmayı başardı.

Avustralya'da Apple'ın açtığı davaya bakan bir mahkeme, Ekim ayında Samsung'un Galaxy 10.1 tablet bilgisayarının satışını, Apple'ın dokunmatik ekran teknolojisini kopyaladığı gerekçesiyle geçici olarak yasaklamıştı.

Samsung bunun üzerine tableti yeniden tasarlamıştı.

Temyiz mahkemesinin kararıyla yasağın kaldırılması, Noel ile beraber başlayan alışveriş sezonu öncesi Samsung için büyük bir zafer olarak görülüyor.

Bununla beraber Samsung 2 Aralık günü, yerel saatle 16.00'dan önce satışa başlayamayacak.

Ancak Apple'ın bu tarihin ileriye atılması yolunda başvuruda bulunma hakkı da var.

İki şirket arasında Nisan ayında patlayan anlaşmazlık sonunda dokuz ayrı ülkede açılan ve sürmekte olan karşılıklı davalar var.

Apple Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da açtığı davayı da kazanmıştı.

Samsung ise Apple'a açtığı karşı davalarda ABD'li şirketin kablosuz iletişim teknolojisinde patent ihlali yaptığını iddia ediyor.

Samsung parça tedarikçisi olarak yakın işbirliği içinde olduğu Apple'ın aynı zamanda en büyük rakiplerinden.

Samsung'un akıllı telefon piyasasındaki payı giderek artıyor.

Danışmanlık şirketi Nielsen'in Ağustos 2011 verilerine göre Apple piyasanın yüzde 19,25'ini, Samsung telefonlar ise yüzde 16,2'sini kontrol ediyor.