BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Otoban kapatan AK Parti'li

İzinsiz konuşma yapıp trafiği aksattığı için hakkında fezleke hazırlanan CHP'li Muharrem İnce'nin yanıtı da bir o kadar ilginç oldu

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 'izinsiz konuşma yapıp, trafiği aksattığı için' hakkında yargı tarafından fezleke düzenlendiğini söylediği CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yanıt verdi:

"Kendileri için otoban kapatıyorlar, uçak bekletiyorlar!"

CHP Grup Başkan Vekili İnce, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bugün yaptığı basın toplantısında "CHP Grup Başkanvekili Yalova'da Hükümet Meydanı'nda izinsiz bir konuşma yapıyor. Yargının iddiası; trafiği aksatıyor, engelliyor. Kendisine soruşturma açılıyor, para cezası veriliyor ve bununla ilgili de Adalet Bakanlığı'na yazı yazılıyor. Seçim Kanunu'na muhalefetten. Sayın Kılıçdaroğlu 'Hükümeti eleştirdiği için' diyor. Bu da yalan" sözlerine İzmir'den yanıt verdi.

"Balbay için 1000 karanfil" etkinliğinin ardından gazetecilere açıklama yapan İnce, "Trafiği aksattığım ve hükümeti eleştirdiğim için bana fezleke düzenlenmiş. Bu AKP'nin geldiği son noktadır. Ankara'ya döner dönmez Hüseyin Çelik'e fezlekeyi göndereceğim. Kendisi görsün, okusun. Kendileri için otoban kapatıyorlar, uçak bekletiyorlar" dedi.

Çelik'in açıklamalarının doğru olmadığını söyleyen İnce, şunları söyledi:

"Hüseyin Çelik yalan olduğunu benim o dönemde grup başkan vekili olmadığımı söylemiş. Ben o zaman grup başkanvekiliydim. Olmasam da önemli değil, milletvekiliydim. Ama grup başkanvekili olduğum yüzde 100. Trafiği aksattığım ve hükümeti eleştirdiğim için bana fezleke düzenlenmiş. Bu AKP'nin geldiği son noktadır. Ankara'ya döner dönmez Hüseyin Çelik'e fezlekeyi göndereceğim. Kendisi görsün, okusun. Kendileri için otoban kapatıyorr, uçak bekletiyorlar. CHP'nin milletvekili grup başkanvekili Sakarya'ya gidiyor, konuşma yapıyor. Hükümet eleştirmişim o yüzden bana dava açıyorlar. Ben o fezlekeyi getirdim Meclis Başkanlığı'nda kürsüde yırttım. Ben öyle bir fezlekeyi tanımıyordum. Böyle hukuk, adalet olmaz. Bunlara boyun eğeceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Asla boyun eğmeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Biz kazanacağız, haklı çıkacağız ve bunun hesabını soracağız. Hüseyin Çelik de doğruları konuşsun."