BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adana'da gerginlik:1 polis yaralı

Adana'da, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında tutuklanan 9 kişinin cezaevine gönderildiği sırada adliye önünde eylem yapan gruptan atılan taşla bir polis memuru yaralandı.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde Adana Adliyesine sevk edilen 11 zanlı Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile yetkilendirilmiş cumhuriyet savcısına ifade verdi. Şüphelilerden ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 9'u tutuklandı.

Daha sonra tutuklanan zanlıların cezaevine gönderilişi sırasında polis ekipleriyle adliye önünde tutuklamaları protesto eden eylemciler arasında arbede yaşandı.

Arbede sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Erdal Şahin'in omuzuna eylemciler arasından bir kişi tarafından atılan taş isabet etti. Yaralanan Şahin, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavi altına alındı. Şahin'in köprücük kemiğinin kırıldığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ziyaret ettiği polis memuru Şahin'in bugün adliyede "gezi olaylarına" yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan zanlıların cezaevine gönderildiği sırada görev yaptığını söyledi.

Bu sırada adliye önünde eylem yapıldığını hatırlatan Gürkan, "Eylem yapan, vatandaşları provoke eden, illegal örgütlere yönelik yapılan bir çalışmada gözaltına alınan suç örgütü şüphelilerinin adliyeye getirilmesi ve adliyeden götürülmesi sırasında görev alan arkadaşlarımız arasında bulunuyordu" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI ÇATIŞTI

Gürkan, mahkeme tarafından 9 kişinin tutuklandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Tutuklamaları provoke etmeye çalışan terör örgütü mensupları tarafından vatandaşın zarar görmemesi için güvenlik önlemi alan polise yönelik taşlı saldırı sonucu arkadaşımız köprücük kemğinden yaralanmıştır. Hayati tehlikesinin olmaması bizim için sevindirici. Polisin görevi vatandaşın güvenliğini her platformda, her durumda sağlamaktır. Durumu provoke eden suç örgütü mensuplarına hiçbir zaman fırsat vermemektir. Halkın demokratik tepkisini şiddet içermeden kullanmalarında polisimiz her zaman hoşgörülü olmuş ancak illegal terör örgütü mensupları ve provokatörler her zaman halkı provoke etmek için her yolu denemişlerdir. Halkımızın arasına kin ve nefret tohumu ekmeye çalışan örgüt mensuplarına yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz."

Gürkan, taş atarak polis memuru Erdal Şahin'i yaralayan zanlının ise yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bu arada Gürkan, yaralanan Şahin'in aynı zamanda, bir süre önce Adana'da düzenlenen Gezi Parkı gösterileri sırasında gazdan etkilenen bir kadın göstericiye gaz maskesini verdiğini hatırlattı. Şahin'in gaz maskesini göstericilerden birisine verdiği anı yansıtan görüntüler ise basınla paylaşıldı.