BIST 10.318
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.453,61
HABER /  GÜNCEL

Türkiye alev alev yanıyor

Çanakkale Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı alanı, ODTÜ ormanlık arazisi ve Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenlerle orman yangınları çıktı.

Abone ol

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Çanakkale'de hemen hemen aynı saatlerde yangınlar çıktı. Bağcılar'daki fabrikayı saran dumanlar arasındaki işçilerin imdadına vatandaşların yetiştiği kabus dakikalarında Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) arazisinden alevler yükseldi.

İzmir ve Manavgat'ta yeşili küle çeviren alevlerin söndürüldüğü saatlerde ise Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda alarm verildi. Şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu bölgedeki yangını söndürmek için ekipler seferber oldu.

İLK MÜDAHALE ASKERLERDEN

Çanakkale’de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Eceabat İlçesi’ne bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Şehitliği’ne 500 metre mesafedeki yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi. Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Türkbeleni mevkiinde saat 13.00 sıralarında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Manavgat Belediyesi ve belde belediye itfaiyelerine bağlı çok sayıda ekip müdahale etti. Orman işçileri 7 arazözle alevlere müdahale ederken, 2 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek verdi. Yangında, bölgedeki bir bina da zarar gördü.