BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanada Çelikcana yol göründü

Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin Başkanvekili Çelikcan'ın, yaptığı itirazı reddettiği iddia edildi.

Abone ol

İddia Adana siyasi kulislerine flaş haber olarak düştü. Haber merkezleri iddiayı teyit etmeye çalışırken, henüz mahkemenin kesin bir karar verdiği yönünde resmi bilgiye ulaşılamadı ancak duyumun birçok kaynak tarafından sözlü olarak teyit edildiği konuşuluyor.

Adanahaber.com'un haberine göre,  bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmaların selameti gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırılmasının ardından, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel ile 16 eşit oy alarak kura çekimi sonucu Mahmut Çelikcan başkan vekili seçilmişti.

Mahmut Çelikcan'ın vekilliği hakkında, Avukat Yusuf Akıncı, Adana 2. İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunmuş, itirazı görüşen mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararın duyulmasıyla birlikte, Çelikcan önce haberi yalanlamış ardından yürütmeyi durdurma kararının kesinleşmesiyle, 'Vekilliğim düşmedi, durduruldu' açıklaması yapmıştı.

Başkan Vekili Çelikcan, 7 günlük itiraz süresinin son günü de Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulunmuştu. Mahkemenin Çelikcan'ın bu itirazını görüştüğü ve reddettiği iddiası geniş bir şekilde kulislerde yayılırken, henüz resmi bir bilgiye ulaşılamadı.

Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı nihai karar yerine geçecek ve şayet itirazı reddedilirse Çelikcan, Başkan Vekilliği'ni 30 gün içerisinde bırakacak. Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda bu konudaki eleştirilere, itirazının reddedildiği takdirde 30 günlük süreyi kullanmayacağını söylemişti.