BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,65
ALTIN 2.386,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da atık su tesisi mahkemelik!

Akdeniz Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı Şükran Esin, Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapatılması için Adana 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirtti.

Abone ol

Akdeniz Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı Şükran Esin, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık iki yıl önce faaliyete geçirilen Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapatılması için Adana 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirterek “Etrafa yaydığı kötü koku yüzünden hayatı bölgede hayatı bize zehir eden bu tesisin kapatılana kadar mücadelemizin devam edecek” dedi.

Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili sıkıntılarını dile getirmek üzere Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Akdeniz Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı Şükran Esin, belediyenin hizmette ayrımcılık yaptığını öne sürdü. Esin, “Büyükşehir Belediyesi hizmeti üst ve orta sınıfların yaşadığı şehrin kuzeyine yaparken, insan sağlığına zararlı pis kokular yayan bu tesisi hiçbir hizmet yapmadığı ve öteki olarak gördüğü yoksul kesimin yaşadığı mahallelerin yanına yapmıştır. Karşıyaka’da bulunan mahalleler denize 45, şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta ve kendine özgü bahçeli evleri ile beğenilen bir yerleşim yeri iken, buraya yapılan Arıtma Tesisi ile yaşanmaz hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bizler buraları boşaltmaya zorlanmaktayız. Ancak bizler yıllardır yaşamakta olduğumuz bu mahallelerimizden kopmak istemiyoruz” dedi.

Tesisin yapımı için harcanan paralardan bahsedilerek bunun kapatılmasının mümkün olmadığının söylendiğini hatırlatan Esin, “Bizler tesisin faaliyete geçtiği günden bu yana tesise karşı mücadele etmekteyiz. Mahalle halkı olarak 5000 imza toplayarak Büyükşehir Belediyesi’ne verdik. Mahallemizde defalarca yürüyüşler, toplantılar yaptık. Ancak bu girişimlerimizden bir sonuç alamadık” diye konuştu.

Mücadelelerini örgütlü bir şekilde sürdürmek için dernek kurduklarını, önce Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Arıtma Tesisi’nin kapatılması için başvuruda bulunduklarını, ardından Arıtma Tesisi’nin kapatılması için Adana 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını anlatan Dernek Başkanı Esin, şunları kaydetti: “Davamız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tesise inceleme yapmak üzere İzmir 9 Eylül Üniversitesinden üç profesörden oluşan bir bilirkişi heyeti gelecek. Bu dava tesisten etkilenen tüm halkı ilgilendirmektedir. Bu sebeple bu davaya hep birlikte sahip çıkıyor, davayı tüm mahalle halkıyla birlikte takip ediyoruz..Tesis kapatılana kadar mücadelemizin devam edeceğini buradan bir kez daha tüm yetkililere ve basına duyuruyoruz”