BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.382,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Makadonya'da Edirne Günleri

Makadonya'da düzenlenen Edirne Günleri'ne Edirne Valisi Mustafa Büyük de beraberinde 200 kişi ile katıldı.

Abone ol

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Süleyman Baki, Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Kenan Hasip ile ADEKSAM Başkanı Tahsin İbrahim'i ziyaret etti.

Makedonya'da düzenlenen Edirne Günleri etkinlikleri kapsamında bu ülkede bulunan Vali Büyük ve beraberindeki heyet, MATÜSİTEB Başkanı Baki'yi ziyaret etti.

Büyük, ziyarette, düzenlenen etkinlik kapsamında yaklaşık 200 kişilik bir grupla geldiklerini ve MATÜSİTEB'in çok ciddi ve önemli bir teşkilat olduğunu belirtti.

Büyük, şöyle devam etti:
'Makedonya'daki Türklerin Edirne ile olan ilişkilerini biraz daha geliştirmiş oluyoruz. Toplumlar arasındaki işbirliğini daha da artırıyoruz. Ben bugün Edirne'nin selamlarını size getirdim. 200 kişilik bir grupla buraya geldik. Bundan sonraki çalışmalarınızda size başarılar dilerim.' Süleyman Baki de, yapılan ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

MATÜSİTEB'in 7 yıl önce kurulduğunu anlatan Baki, şunları kaydetti:

'Bizler Makedonya'daki 53 Türk derneğinin toplandığı çatı örgütü olarak görev yapıyoruz. İlk kurulduğunda 24 derneğimiz vardı. Zamanla derneklerimizin sayısı hızla arttı. Dört ana kolda hizmet veriyoruz. Eğitim derneklerimiz var. Yardımlaşma, kültür ve kadın haklarıyla ilgilenen derneklerimiz var. Makedonya'da Edirne Günlerini düzenlediğiniz için size teşekkür ediyorum.'

Daha sonra Vali Büyük, Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Kenan Hasip'i ve Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi (ADEKSAM) Başkanı Başkan Tahsin İbrahim'i ziyaret etti.

İbrahim ile Hasip, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Büyük'e teşekkür etti.