BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirneli köylü kafayı iyi çalıştırdı

Edirne'de yağmur ve şükür duasına çıkan köylüler duaya katılamayanlar için teknolojiden yararlandı.

Abone ol

Edirneli köylüler geleneksel olarak yağmur ve şükür duasına çıktılar. Ancak bu kez yeni bir uygulama daha vardı.

Dua okumaya gelemeyen köylüler için teknolojinin nimetlerinden yararlanıldı. Okunan dua aynı anda cep telefonu ile köyün imamının cep telefonuna oradan da cami hoparlörü ile 6 köye dinletildi.

Merkeze bağlı Büyükismailce, Ahı, Eskikadın, Uzgaç, Sarayakpınar, Karabulut ve Ekmekçi köylerinin muhtarları, Uzgaç köyünde yağmur ve şükür duası etkinliği düzenledi.

DUAYA 7 KÖY KATILDI

Uzgaç'ta sabahtan itibaren 7 köyden vatandaşların katılımıyla imece usulü çalışılarak, Köy İlköğretim Okulu bahçesine masa ve sandalyeler yerleştirildi.

Hazırlıkların ardından yağmur duası edileceği sırada, yağmur yağmaya başladı. Bunun üzerine köylüler, yağmur duası yerine şükür duası okudu.

İLGİNÇ MERKEZİ SİSTEM

Yağmur duası töreninde geçmiş yıllardan bir farklılık da vardı. Uzgaç köyüne gelemeyenlerin duayı dinlemesi için farklı bir yöntem kullanıldı. Köyden cep telefonuyla Selimiye Camii imamının cep telefonu aranarak, dua sırasında her iki telefon da açık bırakıldı.

Böylece, dua okunan hoparlörün önüne konulan telefondan ses, camiye aktarıldı. Dua, Selimiye Camii'ndeki merkezi sistem sayesinde diğer 6 köyün hoparlörlerinden dinletildi.

Şükür duasının ardından katılımcılara pilav dağıtıldı.