BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,55
ALTIN 2.379,56
HABER /  POLİTİKA

İP'de Perinçeksiz kurultay

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, "İlk defa bir kurultayımızı, genel başkanımızın yokluğunda yapıyoruz" dedi.

Abone ol

İP'in, Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen 8. Genel Kurultayı, divan başkanlığının oluşturulmasıyla başladı. Genel Başkan Doğu Perinçek'in Silivri Cezaevi'nde olduğunu hatırlatan Gültekin, yaşanan bu olaya "kanunsuzluk" demeyeceğini söyledi. Gültekin, "Kanunsuzluk, bir kanun düzeninin hakim olduğu sistem içerisinde bazı kanunların ihlal edilmesi durumudur. Bir siyasi parti genel başkanı, hakkında hiçbir suç olmaksızın 26 aydır hapiste tutuluyorsa orada kanunsuzluk yoktur, başka şeyler vardır" diye konuştu.

"Yaşananların, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimiyle oluşturulan sistemin yerinde yeller estiğinin bir göstergesi" olduğunu ileri süren Gültekin, gelinen noktada yurtseverliğin suç olduğunu öne sürdü. Gültekin, "Bir vatan saldırıya uğruyorsa, vatanseverler ilk kurşunu yiyeceklerdir" dedi.

ABD'nin, dünya hegemonyasını muhafaza etmek için ilerlediği yolda Türkiye'yi hedef seçtiğini savunan Gültekin, Türkiye ekonomisin büyük bir kriz yaşadığını, üretim olanağının yok edildiğini söyledi.

Türkiye'nin sıcak paraya bağımlı bir hale geldiğini de ileri süren Gültekin, "ABD biliyor ki bu durumdaki bir ekonomiyi yöneten bir iktidarın, kendisi karşısında en ufak bir söz söyleme niyeti ve cesareti söz konusu olamaz" dedi. kurultay, yarın yapılacak genel başkanlık seçimiyle sona erecek.