BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.500,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana sıcaktan kavruluyor

Türkiye'yi kavuran sıcak ve bunaltan nem, Adana'da vatandaşa zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

Abone ol

Adana'da, termometreler 42 dereceyi gösterirken, yüzde 50'ye varan nem oranıyla hissedilen sıcaklık 55 dereceye çıkıyor.

Türkiye'de sıcağın ve nemin en fazla etkili olduğu Adana'da vatandaşlar nefes almakta bile zorlanıyor. Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığı bugün gölgede 38 derece olacak; nem ise gündüz yüzde 50'ler civarında seyredecek. Nem oranının yüksek olması nedeniyle 42 derece olan sıcaklık 55 derecelere kadar çıkıyor.

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, nemliliğin en yüksek olduğu saatlerin genellikle hava sıcaklığının en düşük olduğu gece saatleri olduğunu, sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatlerinde ise genellikle nemliliğin en düşük seviyede olduğunu bildirdi.

Adana'da gece hava sıcaklığı 28 derece olmasına rağmen nem yüzde 90'lara ulaştığı için en az 40 derece hissediliyor. Vatandaşlar gece de aşırı nem nedeniyle rahat uyku uyuyamıyor.

Yaklaşık iki haftadır devam eden sıcaklardan bunalan vatandaşlar, saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Sokağa çıkanlar ise yanlarında güneşten korunmak için şemsiye taşıyor.

Aşırı sıcak yüzünden oruç tutan vatandaşlar da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Çıkanlar da parklardaki ağaç gölgelerine sığınıp şekerleme yapıyor.