BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
HABER /  GÜNCEL

Acılı anneden yürek yakan soru!

Münevver Karabulut'un annesi Nagilan Karabulut, Gariboğlu'nun annesine iç parçalayan soru: Bıçaklar nerede?

Abone ol

VÜCUDU Etiler’de bir çöp konteynerinin içine bırakılan bavulda, başı ise bavulun üzerine konmuş gitar kılıfında bulunan lise öğrencisi Münevver Karabulut’un annesi Nagilan Karabulut, katil şüphelisi Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’na duruşmada "Kızımın öldürüldüğü bıçaklar nerede Tülay Hanım" diye sordu.

HEYET KENDİLİĞİNDEN ÇEKİLSİN

Münevver Karabulut Cinayeti Davası'nın Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen dördündü duruşmasına tek tutuklu kalan sanık Cem Garipoğlu ile diğer tutuksuz sanıklar babası Mehmet Nida, annesi Tülay Makbule, amcası Hayyam Garipoğlu, şirket çalışanları Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt katıldı. Cem Garipoğlu ve Mehmet Nida Garipoğlu sanık sandalyesinin ön sırasında yan yana, Tülay Makbule ile Hayyam Garipoğlu ise arka sırada oturdu.

Karabulut Ailesi’nin avukutı Rezen Epözdemir, "Biz daha önce heyeti reddetmiştik. Talebimiz kabul edilmedi. Bunun üzerine Karabulut Ailesi Adalet Bakanlığı'na şikayette bulunmuşlardı. Ayrıca yargılanmanın sağlıklı yapılmadığını ve heyete karşı makul şephelerin devam etmesi nedeniyle heyetin gereğince kandiliğinden çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

SAKAL UZATTI

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ise uzayan sakallarıyla dikkat çekti. Münevver’in annesi Nagihan Karabulut da söz alarak, “Bıçaklar nerede? Tülay Makbule Garipoğlu suç delillerini gizlemekten ve yok etmekten, Mehmet Nida Garipoğlu suça iştirak etmekten, Hayyim Garipoğlu da yardımdan ve gizlemekten tutuklansınlar. Özellikle Tülay Hanım’a soruyorum. Kızımın öldürüldüğü bıçaklar nererede?” diye sordu.

"YAKALANIRSIN" DİYEREK CEM’İ TAKSİYE BİNDİRMEDİ

Mahkemede ifade veren taksici Cengiz Çeviren, olaydan 10 gün sonra Cem Garipoğlu’nun yanında bir kişiyle birlikte taksiye binmek istediğini ancak yanındaki kişinin “yakalanırsın” diyerek Cem’i taksiye bindirmediğini anlattı. Cem’i teşhis eden Cengiz Çeviren, Cem’den kısa boylu ve daha kilolu olduğunu söylediği ikinci kişinin ise salonda bulunmadığını belirtti.

Cem Garipoğlu’nun cinayetten sonra götürüldüğü Beylikdüzü’ndeki evde Hayyam Garipoğlu’nu gördüğünü söyleyen şoför Ahmet Batur’u cezaevinde ziyaret ederek ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yaptığı iddia edilen Garipoğlu şirketlerinin avukatı Ahmet Ferdi Çardaklı tanık olarak ifade verdi. Ahmet Ferdi Çardaklı, yaklaşık 10 yıldır tanıdığı için Ahmet Batur’la görüştüğünü ve kendisine baskı yapmadığını söyledi.

Bu sırada söz alan Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, Ahmet Ferdi Çardaklı’nın sanıkları cezaevinde ziyaret ederek suç delillerini karartma ve görevi kötüye kullanma suçu işlediğini bu nedenle hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Rezan Epözdemir ayrıca, Garipoğlu Ailesi’ne ait villanın arka girişini gösteren kameranın yeniden incelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklama taleplerini reddederek, Mehmet Nida Garipoğlu’nun olay günü bulunduğunu iddia ettiği Lüleburgaz’daki fabrika ile Avcılar’daki şirket merkezinin kamera kayıtlarının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

"SEN NE YAPTIN DA YÜZÜNÜ SAKLIYORSUN"

Duruşmadan sonra Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu adliyeden çıkarken yüzünü saklayan Tülay Makbule Garipoğlu’na eşi Mehmet Nida Garipoğlu, “Sen ne yaptın da yüzünü saklıyorsun. Neden saklanıyorsun” dedi. Garipoğlu Ailesi adliyenin otoparkından ayrı ayrı otomobillerle çıktı. Bu sırada fotoğrafının çekilmemesi için yüzünü gizlemeye çalışan Tülay Makbule Garipoğlu otomobilini park halindeki başka bir otomobile sürttü.