BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

Acil hastayı almayan özel hastaneye ceza

Sağlık Bakanlığı affetmedi. 76 yaşında bir hastayı tedavi etmeyen özel hastaneye bakın ne ceza verildi?

Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA-

Sağlık Bakanlığı bütün uyarılara karşın acil hastayı tedavi etmeyen özel hastaneye kapatma cezası veriyor. Hastane acil vakalar dışında 10 gün hasta kabul etmeyecek.

Geçtiğimiz aylarda incir ağacından düşüp kalça kemiği kırılan 76 yaşındaki Ali Telli isimli hasta 7 ayrı hastaneden çeşitli gerekçelerle geri çevrilmişti. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. 

İncelemelere göre Büyükçekmece Özel Kolan Hastanesi’nin acil hastaların kabulünü zorunlu kılan Başbakanlık Genelgesine rağmen hastayı kabul etmedi ve hastanın başka bir yere güvenli bir şekilde sevki için ambulans ayarlaması gerekirken hastanın yakınlarınca özel araçla götürülmesine göz yumdu. Ayrıca, hasta sevk edilirken, kırığının alçı, atel ve benzeri bir tespit orteziyle sabitlenmesi gerekirken bu da yapılmadı. 

HASTANEYE 10 GÜN KAPATMA

Bakanlık bu tespitler üzerine İstanbul Valiliğince uygulanmak üzere İstanbul Büyükçekmece Özel Kolan Hastanesinin acil vakalar haricinde on gün süreyle hasta kabulünün durdurulmasını önerdi.

DOKTORA KINAMA

Hastanın müracaat ettiği diğer bir hastane olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastanın nakli için gerekli koordinasyonu sağlamayan ortopedi doktoru hakkında da “KINAMA” cezası verilmesi öngörüldü.