BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  POLİTİKA

Başbuğ DTPnin kartını iade etti mi?

Bayram geçti ama tartışmaları bitmedi. DTP'nin Genelkurmay'a gönderdiği bayram tebrik kartının akıbeti tartışılıyor

Abone ol


DTP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Sevahir Bayındır’ın geçen Ramazan Bayramı’nda Türkçe ve Kürtçe kaleme aldıkları bayram kartında sürpriz bir iadenin gerçekleştiği ortaya çıktı.

700 kişilik listede yer alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un DTP’nin bayram kartını iade ettiği ortaya çıktı. HABERTÜRK’ün Genelkurmay yetkililerinden edindiği bilgiye göre; iadenin gerçekleştiği bizzat takip ve kontrol edildi.

DTP’li Kaplan iadeden haberinin olmadığını belirtirken Sevahir Bayındır’ın makamından, “5 kart iade edildi ama aralarında Genelkurmay’ınki yok” açıklaması yapıldı.

DTP’li iki milletvekillinin tebrik kartının iade edilmesi Genelkurmay DTP’ye karşı mesafeli duruşunu korudu diye yorumlandı. Komuta kademesinin 22 Temmuz seçimlerinin ardından TBMM’deki oturumlara katılmamaları DTP’nin varlığına bağlanıyordu.

Askerin bu yıl TBMM açılış törenine katılması, “açılıma destek” diye yorumlanmıştı. Ancak Genelkurmay’dan “Bu katılıma özel anlamları yüklenmesi doğru değildir” açıklaması ile bu konudaki hassasiyetini vurgulamıştı.