BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL

Acı ve gururun fotoğrafı bu!

Afgan halkı onu çok sevmişti. Kovada'da iz bırakmıştı. Şehit komutanın ailesi işte böyle bir komutanı onurlu bir duruşla uğurladı.

Abone ol

Afganistan'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Türk Gücü Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur ile aynı kazada şehit düşen Uzman Çavuş Mevlüt Baydur'a veda günüydü...

Albay için Ankara'da tören düzenlendi, şehit Çavuş ise memleketinde toprağa verildi. Şehidin annesinin sözleri yürek yaktı...

Albay Faruk Sungur'un görev yeriydi Afganistan... Türk birliklerinin komutanıydı. Daha önce de Kosova'da görev yapmış oradaki halkın acılarını sarmasına yardım etmişti...

AFGAN HALKININ DA YÜREĞİ YANDI

Son görev yerinde şehit düştü... Ama geride öyle derin izler bırakmıştı ki Afgan halkının gözyaşları sel oldu... Haberi aldıkları gün Türk birliğine akın ettiler, ağıtlar yaktılar... Ülkedeki yabancı komutanlar bile şaştı kaldı bu sevgiye...

İşte o albayın cenaze töreniydi Ankara Kocatepe camiindeki...

Törene katılan Albayın eşi Gülnur, kızı Tuğba ve oğlu Ali ve yakınları gözyaşları ile şehitlerine baktılar...

DEVLET ERKANI TÖRENDE

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kuvvet komutanları ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile bir çok siyasi katıldı.

Törende bazı ülkelerin Ankara'da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit Kurmay Albay Sungur'un ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Öğle namazının ardından şehit Sungur'un cenaze namazı kılındı. Sungur'un cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Cenaze töreninde, geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kocatepe Camisi'ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Tören boyunca Sungur ailesine Afganistan'daki Türk görev kuvvetinde hemşirelik yapan Özlem Yılmaz eşlik etti. Sungur'un cenazesi memleketi Erzincan'da yarın toprağa verilecek.

ŞEHİT ALBAY'A AİLESİNİN VEDA
SAHNESİ DUYGULANDIRDI...
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR... 3. SAYFADA...

ŞEHİDİN ANNESİ AĞLATTI;
"NERELERDESİN GELMEDİN KUZUM..."
2. SAYFADA...

[PAGE]


"NU MUTLU SANA ŞEHİT OLDUN"

Afganistan'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Uzman Çavuş Mevlüt Baydur, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin beldesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.


Baydur'un cenazesinin bulunduğu tabuta, eşi Aysel, annesi Ayşeman ve kızı İlknur ile İzmir Hava Astsubay Meslek Yüksekokulunda öğrenci olduğu öğrenilen oğlu İsmail Baydur, sarılarak gözyaşı döktü. Anne Ayşeman Baydur, ''Ne mutlu sana oğlum. Şehit oldun. Nerelerdesin gelmedin kuzum'' diye ağıt yaktı.

Namaz öncesi baygınlık geçiren Şehit Mevlüt Baydur'un oğlu İsmail ile annesi, eşi ve kızına alandaki sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit Mevlüt Baydur cenazesi, belde merkezindeki Şeyh Habib Ulu Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından, belde mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin yakınları emekliliğine 4 yıl kalan Mevlüt Baydur'un beldede herkes tarafından çok sevilen bir insan olduğunu, görev yaptığı Afganistan'da da halk tarafından çok sevildiğini duyduklarını ifade ettiler.

Evli ve iki çocuk babası olan Baydur'un ailesi ve annesinin Polatlı'da yaşadığı, babasının ise hayatta olmadığı öğrenildi.

ŞEHİT ALBAY'A AİLESİNİN VEDA
SAHNESİ DUYGULANDIRDI...
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR... 3. SAYFADA...

[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]