BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Kader bu! Adı gibi Selin oldu

Sel Selin'in minik bedenini kaptı, tam 48 gün vermedi. Annesi feryat etti, yürekler dağlandı. Selin'in cansız bedenine ulaşıldı.

Abone ol

Jandarma Genel Komutanlığı özel timleri tarafından Şavşat ilçesinde sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, önceki gün yaşanan sel felaketinde kaybolan Selin Demiral adlı kız çocuğunun cesedi bulundu.

ADIN KADERİN Mİ OLACAKTI YAVRUM?

Demiral'ın cansız bedeni olaydan yaklaşık 48 saat sonra Kaledibi mevkiinde Tigrad Deresi kenarında bulundu. Aramalar sırasında minik Selin'in annesi "Adın kaderin mi olacaktı yavrum" diyerek feryadı yürekleri dağlamıştı.

Selin meydana geldiği Lütfiye Acar'ın da evinin yıkıldığı yere yakın mesafede olan Şavşat Mezarlığı'nda ölen dört kişi için mezar yeri açıldı. Cuma namazının ardından belediye önünde toplu cenaze namazı kılınacağı ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da cenaze törenine katılacağı öğrenildi.

SELE KAPILAN KIZA POSTA GELDİ

Selde hayatını kaybeden Özgen Demiral'a ait postaları getiren bir PTT görevlisi ise yıkılan evi görünce postaları ve zarfları nereye bırakacağının şaşkınlığını yaşadı.

BENTLER OLMASA SEL AKIP GİDERDİ

Sel afetinde ölen Lütfiye Acar'ın gelini Saadet Acar ise sel sırasında başından geçenleri anlattı. Saadet Acar, aynı yerde daha önce evlerinin yandığını ve bu evi sonradan yaptıklarını hatırlatarak "Deredeki bentler olmasaydı sel akıp gidecekti. Bu bentler burada yapılmamış olsaydı sel gelip geçer evimize bir şey olmazdı. Ben duvarın yıkılarak selin üzerimize doğru geldiğini gördüm, çocukları kurtardım. Kocam kendi imkanlarıyla kaçtı. Ama kayınvalidemi kurtaramadım" dedi.

Eşi Orhan Acar'ın selden yaralı kurtulduğunu ve hastaneden çıktığında evde yatması gerektiğini belirterek "Zaten perişanız komşularda kaldık. Eşim çıkınca nerede yatıracağımı bilmiyorum" diye konuştu.