BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Acı haberler peş peşe geldi! Türkiye dün 6 şehit verdi!

Türkiye dün 7 evladını şehit verdi. 2 asker ile iki korucu Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde şehit olurken, bir asker ile bir korucu da Kuzey Irak'ta şehit düştü.

Abone ol

AĞRI ve Kuzey Irak'tan dün 6 şehit haberi geldi. 6 ocağa ateş düşerken, çok sayıda terörist de öldürüldü.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 25 Eylül'de PKK'lı teröristlerce minibüse ateş açılması sonucu 3 Afgan göçmenin ölmesi, biri ağır 7 kişinin yaralanmasının ardından İl Jandarma Komutanlığınca baylatılan operasyonda dün şehit olan askerlerin sayısı 4'e çıktı. 

Ağrı'dan ilk acı haber sabah saatlerinde geldi. Operasyona çıkan askerlere ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 1 korucu şehit olurken, 1 korucu da yaralandı.

Yaralı korucu helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Operasyonlar devam ederken, Ağrı Valisi Süleyman Erbal gece yarısı günün acı tablosunu duyurdu.

Vali Elban yaptığı yazılı açıklamada, "Doğubayazıt ilçesi Güngören köyü mevkisinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 2 askeri personel ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı." dedi.

Çatışmada 10'a yakın teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Bölgede sürdürülen operasyonların devam ettiği ifade edildi.


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ 1 AY ÖNCE EVLENMİŞ

AĞRI’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde şehit düşen 33 yaşındaki Uzman Jandarma Mehmet Bolat’ın memleketi Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. 21 Ağustos’ta evlendiği belirtilen şehidin, 9 yıllık asker ve 5 kardeşten 4’üncü olduğu öğrenildi.Şehit en son Kurban Bayramı'nda baba ocağına gitmiş.

KUZEY IRAK'TA 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

Dün Kuzey Irak'tan da peş peşe iki acı haber geldi. Türkiye- Irak sınır hattının Çukurca İlçesi'nin karşısında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK'lı teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Irak'ın kuzeyinden ikinci haber ise dün ikindi saatlerinde geldi. Sarebatin bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir güvenlik korucusunun şehit oldu. Aynı bölgede bir güvenlik korucusunun kazara kendisini yaraladığı kaydedildi.


SAMSUN'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kuzey Irak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar'ın acı haberi memleketi Samsun'un Havza İlçesi'ne ateş düşürdü. Havza'da oturan baba Aslan Acar, bu sabah oğlunun şehit olduğu haberini ilçe yetkililerinden aldı. Aslan Acar, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, eşi ve çocuklarının ise Ankara'da oturduğu öğrenildi.