BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.402,26
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak yazarından yüzde 40'lık MTV zammına tepki

2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan yüzde 40'lık fahiş zammına Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan bugünkü köşe yazısında tepki gösterdi.

Abone ol

Yüzde 40'lık MTV zammına tepkiler büyüyor. Yüksek artış kadar zammın gerekçesi de tartışma konusu oldu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, şoke eden 2018 MTV zammını bugünkü yazısında ele aldı.

Kılıçarslan konuyla ilgili olarak "Hem yapılan zam oranı hem de zammın yapılış gerekçesi akıl alır gibi değildi." ifadelerini kullandı. Zam oranına neden karşı çıktığını yazısında anlatan Kılıçraslan, araç alınırken alınan yüzde 206'lık vergiyi gündeme getirdi.

AKIL DIŞI, İNSAF DIŞI VİCDAN DIŞI

"(...)Niçin? İki bakımdan: Birincisi zaten güzel ülkemiz Türkiye’de herhangi bir araç alırken %206 vergi ödüyoruz. Akıl dışı, insaf dışı, vicdan dışı bir vergi bu. Elmastan, pırlantadan, tekneden, yattan alınmayan vergi, artık temelin temeli bir ihtiyaç olarak hayatımızdaki varlığını sürdüren araçlardan alınıyor zaten. Burayı tekrar kazımanın ne anlamı var? İkincisi ise şu: AK Parti’nin devr-i iktidarında en alışmadığımız şey herhangi bir zam oranının %40 düzeyinde gerçekleşmesi idi. Madem savunma sanayiine para aktarmak gerekiyor, ‘sonunda bu da oldu’ dedirtmek yerine daha eşit bir dağılım yapılabilirdi.

Bir de not: %40 zam karşısında adeta ‘kesin ulan sesinizi’ diyen bazı paylaşımlar, bazı mesajlar gördük hep birlikte. 4 kişilik ailenin lokantada yiyeceği yemekten günlük sigara tüketiminin azaltılması tavsiyesine değin bir yığın tuhaf öneri-önerme arasında oldu bu ‘kesin sesinizi’ çiğliği. İş, ‘vatanını seven bu zamma katlanacak’ cümlesine geldi dayandı. Ayıptır yahu. Tuhaf bir zammı bile bir ‘yerlilik ve millilik krizi’ne dönüştürme temayülü yüzünden bu iki çok önemli meseleyi konuşamaz, tartışamaz, savunamaz duruma geleceğiz."