BIST 10.609
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,95
HABER /  POLİTİKA

Aç karın laiklik dinlemez

'Sadece laiklik yetmez' diyor DSP lideri Sezer. Ekonomiye de dikat çekti.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP-DSP seçim işbirliği süreci ve sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

''BANA NE LAİKLİKTEN, KARNIM AÇ''

Sezer, Türkiye'de 20 milyon insanın yoksulluk, 1 milyon insanın da açlık sınırının altında yaşadığını dile getirerek, siyasi söylemlerin, sosyal ve ekonomik söylem, proje ve programlarla desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Sezer, ''Karnı aç olan bir insana sadece 'laiklik' diye gittiğinizde, laikliğe zarar veriyorsunuz. Adam 'bana ne laiklikten, karnım aç' diyebiliyor'' şeklinde konuştu.

"KÖKTEN LAİKLİK ALTERNATİF OLMAZ"

''Köktendinciliğin alternatifinin köktenlaikcilik olmadığını'' söyleyen Sezer, laikliği korumanın yolunun ekonomiyi geliştirme, işsizliği önleme olduğunu kaydetti. Sezer, öteden beri kendini solda gören bazı kesimlerin ''dindar insan laik olamaz'' düşüncesiyle her iş yapanın da ''sağcı ve kapitalist'' şeklinde görülmesinin de ''hata'' olduğunu söyledi.

"SOLUN GECEKONDUYA GİTMESİ LAZIM"

Son dönemlerde varoşlarda solun oyunun düştüğünü belirten Sezer, ''Bunu çevirmek lazım. Burada solcuların üzerine düşen görevler var. Solun varoşu, gecekonduyu ihmal etmemesi, oralara gitmesi gerekiyor. Ama gittikten sonra da sorunlara çözüm üretmek, gerekli yatırımları yapmak lazım'' diye konuştu. Sezer, ''sağ, sol'' diye bir şey kalmadığı yönündeki söylemleri de eleştirerek, ''Eğer yoksulluk varsa sol her zaman var. Özgürlük, bağımsızlık isteniyorsa sola her zaman ihtiyaç var'' dedi.