BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Aç kalan PKK'lılar evlerden hırsızlığa başladı

Karadeniz'e açılmaya çalışan PKK, teröristlerine istediği desteği bulamıyor. Dağda aç kalan teröristler ya "açım" diye teslim oluyor ya da yayla evlerine girip hırsızlık yaparak karnını doyurmaya çalışıyor.

Abone ol

GİRESUN'da iki PKK'lı teröristin kısa aralıklarla "Açız, yardım edin" diye teslim olmasının ardından eli kanlı terör örgütünün hırsız yüzü bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bölge halkından destek bulamayan PKK'lıların, kış nedeniyle boşalan yayla evlerini talan etmeye başladığı görüldü.

15 yaşındaki Eren Bülbül'ün katili PKK'lının yayla yolunda bir vatandaşın önüne çıkıp "Açım yardım et" dedikten sonra kahvede çay içerken yakalanmasından sonra önceki gün de dağda aç kalan bir PKK'lı "Açım" diyerek kar kürüme aracının önüne atlayarak teslim olmuştu. İki teröristin gösterdiği terör sığınaklardan yiyecek malzemeleri çıkması dikkat çekti.

GÜVENLİK GÜÇLERİ UYARDI AMA: Bölgede PKK'lılara göz açtırmayan güvenlik güçleri aylardır vatandaşları "yayla evlerinde yiyecek bırakmayın" diye uyarıyordu. Ancak vatandaşların o uyarıları kulak arkası ettikleri bir kez daha görüldü. Kar kürüme aracının önüne çıkan teröristin gösterdiği yerlerde bazı yiyecek malzemeleri bulundu. Bu malzemelerin yayla evlerinden çalındığı ortaya çıktı. 

YAYLAYA GİDEN BÜYÜK ŞOK YAŞADI: Güvenlik güçlerinin tekrar uyarmasıyla yayla evlerine çıkan vatandaşlar gördükleri karşısında şaşkına döndü. CNN Türk'ün haberine göre, Giresun'da yayla evlerini kontrol için hafta sonu yaylaya çıkan vatandaşlar büyük bir şok yaşadı.

KAPISINI KIRAMADIKLARI EVİN DUVARINI YIKMIŞLAR: Özellikle Yağlıdere ilçesinin "Günlük Yaylası"nda PKK’lıların neredeyse talan edip hırsızlık yapmadığı evin kalmadığı görüldü. PKK'lılar tarafından birçok yayla evinin kapısı, penceresinin zorlandığı açamadıkları evlere girebilmek içinse duvarların kırıldığı görüldü. 

AÇ KALAN TESLİM OLUYOR: Cuma günü terör örgütünden kaçan ve kimliği henüz belirlenemeyen "Vanlı" kod adlı bölücü terör örgütü mensubu, Üçtepeler Beldesi Pelitcik mevkisinde silahsız olarak kar kürüme aracının önüne atlayarak teslim oldu. "Vanlı" kod adlı teröristin ilk ifadesinde, bir kaç gün önce bağlı bulunduğu gruptan teslim olmak üzere kaçtığını söylediği öğrenildi. Giresun'un Dereli ilçesi kırsalında da 23 Ekim'de, "Aram" kod adlı Mustafa Tolucan isimli terör örgütü üyesi güvenlik güçlerince yakalanmıştı.  

Eren Bülbül’ün şehit eden terörist işte böyle yakalandı...

Kadareniz'de aç kalan PKK'lı terörist böyle teslim oldu!