BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

ABDye asparagas suçlaması

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ABD'deyi ağır bir dille eleştirdi

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ABD'deki bazı kaynakları, ülkesine İsrail'in geçen ay yaptığı hava saldırısı konusunda ''uydurma haberler'' yaymakla suçladı.

Muallim, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 6 Eylül'deki saldırıyı ''İsrail'in Suriye'ye karşı son saldırganlık eylemi'' olarak nitelendirdi ve bunu ''İsrail'in gerilimi tırmandırma arzusunun kanıtı'' olarak gösterdi.

Muallim, ''ABD'deki bazı kaynaklar, bu saldırganlık eylemini haklı çıkarmak için söylentiler ve uydurma haberler yayıyorlar. Gerçekleri çarpıtarak İsrail'in suç ortakları oluyorlar'' dedi.

Velid Muallim, Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumun bu saldırganlığı kınamamasının İsrail'i düşmanca tutumunu sürdürmeye teşvik edeceğini de söyledi.

Suriye, İsrail'in saldırısında nerenin hedef alındığını açıklamazken, bazı Amerikalı yetkililer, saldırıyı İsrail'in, Şam ile Kuzey Kore arasındaki gizli nükleer işbirliği şüphesine bağlamışlardı. Şam'daki bazı diplomatik kaynaklar, hedefin Kuzey Kore'nin sağladığı füzeler olabileceğini söylemişlerdi.