BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türkün içi acımış!

DTP'li Türk, Şırnak'taki saldırıdan en çok kendisinin acı hissettiğini söyledi

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ta meydana gelen olaylardan dolayı herkesten fazla acı duyduğunu belirterek, "Yaşama hakkının engellenmesine yönelik her türlü eylemi kınıyorum'' dedi.

Türk, TBMM'nin açılış resepsiyonunda gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Niyetlerinin açık olduğunu ifade eden Türk, kendilerine yönelik susturma politikası uygulandığını iddia etti. Toplumsal uzlaşma niyetiyle parlamentoya geldiklerini ve şu anda ise susturulmaya, ötekileştirilmeye yönelik durumla karşı karşıya bulunduklarını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Genel Kurul'da ''farklı düşüncelere tahammülün, demokrasi gereği olduğunu'' ifade ettiğini hatırlatan Türk, ''Farklı düşündüğümüz için hedef haline getirilmekteyiz. Şiddetin, çatışmanın durdurulması çabası içindeyken, adeta fatura bize çıkarılmaya çalışılıyor; bu demokratik değil. Türkiye'yi çatışma ortamından kurtarmak için üzerimize düşen çabayı gösteriyoruz. Meydana gelen olaylardan dolayı herkesten fazla acı duyuyorum. Yaşama hakkının engellenmesine yönelik her türlü eylemi kınıyorum. Kimden gelirse gelsin, böyle bir eylemi (Şırnak'taki saldırı) tasvip etmek mümkün değil. Olayı ortaya çıkarmak da devletin görevi. Olayın oluş şekliyle ilgili herkesin kafasında kuşku olabilir. Olayın üzerine gidilerek, sonuçlarından kamuoyu bilgilendirilmelidir.'' dedi.