BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'ın gözleri yaşlı!

Öcalan sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Haftalık olağan görüşmesinde avukatlarına gözüyle ilgili sorununu anlattı.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın başındaki isim olan Öcalan, sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Haftalık olağan görüşmesinde avukatlarına gözüyle ilgili sorununu anlattı.

Abdullah Öcalan’ın avukatları ile yaptığı haftalık görüşmenin ayrıntıları dün terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yayımlandı. Öcalan’ın değerlendirmeleri şöyle:

GÖZÜ RAHATSIZ

"Gözlerim ağrıyor, akıntı ve yaş bir türlü durmuyor. Niye bu kadar ağrıdığını bilmiyorum. Kitap okumakta zorlanıyorum. Sanırım farklı bir sorun var. Damla verdiler fakat bir işe yaramadı. Sürekli temizliyorum, bu nedenle tahriş oluyor.

İDAM TARTIŞMALARI

Ben idamdan korkmuyorum. Eğer güçleri yetiyorsa hemen yarın idam etsinler. Ben idamdan korktuğum için değil, demokratik bir çözüm için bugüne kadar burada sabrettim. Bu, büyük bir komplo. Bu tecavüz olayları kullanılarak tekrar idamın tartışılması bilinçlidir. AKP de bunlara cesaret veriyor. Burhan Kuzu idama karşı olmadığını söylemiş. Halk da, BDP de bunları görmelidir, bunlara karşı tedbirlerini almalıdır."

TATLISES'İN VURULMASI İÇİN NE DEDİ?

[PAGE]

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, İbrahim Tatlıses’in vurulması için “Komplo” dedi.

TATLISES’E SUİKAST

İbrahim Tatlıses olayının komplo olduğunu düşünüyorum. Yaralanması komplonun bir parçası olabilir. İşte AKP’den aday olacakmış, mesaj göndermiş, mesajı okutuluyor. Aydınlarda olduğu gibi sahte bir sanatçı grubu yaratmak istiyorlar Kürtlerden.

YILMAZ GÜNEY DEMİŞTİ

Yılmaz Güney bizzat bana, Tatlısesle ilgili ‘Buna dikkat edin, bunu yerime geçirmek istiyorlar, böylece sahte bir Kürt sanatçısı yaratmak istiyorlar’ demişti. Bu anımı da bu şekilde bir kez daha kamuoyuyla, paylaşıyorum. Her konser için yüz, yüzelli, ikiyüz bin lira para istiyor. Bir konser için bu kadar para isteniyorsa o zaman halk da seni tecrit eder, izole olursun. Amacın türkü falan söylemek de değil, para kazanmak.