BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Öcalan öldü mü?

Bakan Bekir Bozdağ, sosyal medyada konuşulan 'Abdullah Öcalan öldü' iddiasına yanıt verdi

Abone ol

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da öldüğüne ilişkin ortaya atılan haber bir anda ortalığı karıştırdı. Haber o kadar yayıldı ki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yapmak zorunda kaldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın öldüğüne ilişkin sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bozdağ, “Sosyal medyadaki ‘Abdullah Öcalan’ın öldüğü’ haberleri; asılsız, uydurulmuş, provakatif bir haberdir” açıklamasında bulundu.

Bakan Bozdağ’ın Başdanışmanı Adnan Boynukara da Twitter hesabından, “Öcalan’ın öldüğüne ilişkin haberler asılsızdır, yalandır. Bu haberlerin tümü provakasyon amaçlıdır!” mesajını paylaştı.

ekran-resmi-1436-01-07-10.35.50-am.png

İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiğine yönelik sosyal medyada dolaşan haberler üzerine İmralı heyetini oluşturan HDP’lilerden acil açıklama geldi.

Adalet Bakanlığı’yla hızlı bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini açıklayan heyet üyeleri, üç imzayla açıklama yaptılar. HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ortak açıklaması şöyle:

PROVOKASYON AMAÇLIDIR

Sosyal medyada Sn Öcalan’ın yaşamını yitirdiğine dair haberler dolaşıma sokulmuştur. Bu haberler gerçek dışıdır, provokasyon amaçlıdır.

Heyet olarak Adalet Bakanlığı’yla yaptığımız görüşmede de provokasyon amaçlı bir bilgi olduğunu teyit ettiler. Halkımız ve demokratik kamuoyu bu tür gerçek dışı haberlere itibar etmemelidir.