BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.393,69
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Güle istifa çağrısı

CHP Kayseri İl başkanı, Gül'ün hem Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etmesini ve Köşk adaylığından çekilmesini istedi.

Abone ol

CHP Kayseri İl başkanı Mustafa Aslan, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Abdullah Gül'ün hem Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etmesini ve cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini istedi.

Abdullah Gül’ün, Kayseri kentini yanlış tanıttığını ve kendisinden şikayetçi olduklarını söyleyen CHP'li Mustafa Aslan, “Abdullah Gül, halkın değil, Meclis başkanının dayattığı adaydır. Kayserili bundan rahatsızdır. Kayseri üzerinden oynanan bu oyunlara dur demek gereklidir. Kayseri çatışmanın merkezi değildir. Bu tüm Kayseri sanayicisine ve ticaret erbabına zarar verecek bir durumdur. Kayseri’den sesleniyoruz. Çankaya kuşatmasına nefer olarak çıkarılan Abdullah Gül, neden olduğu olaylardan sonra Dişişleri'nde de görev almamalıdır. Kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

Bu arada Kayseri'de Abdullah Gül'e destek için AKP'liler pankart ve afişler astı. Roma döneminden kalma tarihi Kayseri Kalesi'nin duvarlarına Kale Çarşısı esnafı imzalı, üzerinde Gül’ün portresi ve Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan ‘Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil kanda Mevcuttur’ yazılı büyük bir pankart asıldı. Saat Kulesi'nin karşyısındaki duvara ise Kayseri GESİAD tarafından “Değerli hemşehrimiz, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını gönülden destekliyoruz’ pankartı asıldı.