BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Çankaya yolları şeriata kapalı

İstanbul Çağlayan'a aktı... Çağlayan meydanı doldu taştı. Meydanı dolduran halk "hükümet istifa" sloganı atıyor...

Abone ol

Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen ve büyük ses getiren cumhuriyet mitinginin ardından beklenen İstanbul Çağlayan Mitingi başlıyor...

Çağlayan Meydanı hınca hınç dolmuş durumda, alana akın akın katılımcılar geliyor, özellikle genç katılımcıların fazlalığı dikkat çekiyor. Kalabalığın bir ucu Mecidiyeköy, bir ucu Dolapdere'ye uzandı.

Mitinge 1 saatten az bir süre kaldı şu anda meydan tıka basa dolu. Ankara'da açılan 2 km uzunluğundaki Türk Bayrağı buraya da getirildi. Katılımcılar hep bir ağızdan şarkılar, marşlar söylüyor, sloganlar atıyor. Şehir dışından meydana gelen katılımcılar izdiham nedeniyle E-5 karayolunda kalmış durumda. Otobüsler yolda hareket edemeyecek şekilde kaldı ve katılımcılar alana ulaşmakta güçlük çekiyor. Halk açılan pankartlarla hükümeti hedef alıyor, cumhurbaşkanlığı seçimine göndermede bulunuyor. Etraf Türk bayraklarıyla kıpkırmızı oldu.

"Hepimiz Kemaliz, hepimiz Türküz", "Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye", "Çankaya yolları şeriata kapalı", "Türküz güçlüyüz Atatürkçüyüz", "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" "Alt üst kimlik yok, Ne Mutlu Türküm diyene"  sloganları atılıyor.

Mitingi hınca hınç dolduran halk, hükümete istifa çağrısı yapıyor...