BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den cenaze töreni için özel rica!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kayınpederi için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'de tören düzenlendi. Devletin zirvesi cenaze töreninde Gül'ü yalnız bırakmadı. Gül cenaze için özel bir ricada bulundu.

Abone ol

1.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt'u son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'de tören düzenlendi.

HAYRUNNİSA GÜL'E TAZİYE

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nin avlusunda Özyurt için taziye çadırı kuruldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, burada 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e taziyelerini iletti.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU TABUTA OMUZ VERDİ

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Özyurt'un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi.

Erdoğan, Gül, Kahraman ve Davutoğlu, daha sonra cenaze aracının yanına giderek, burada bir süre bekledi.Özyurt'un cenazesi, defin için Sahrayıcedid Mezarlığı'na götürüldü.

CENAZEYE ERDOĞAN DA KATILDI

Ahmet Özyurt'un cenazesi saat 11.30 sıralarında Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi. Abdullah Gül musalla taşına konan tabutun başında dua etti. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

ÇELENK GÖNDERMEYİN, BAĞIŞ YAPIN!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kayınpederinin cenaze törenine çelenk gönderilmemesini, bunun yerine bir hayır kurumuna bağış yapılmasını istedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitterdan yayınladığı mesajında, "Kayınpederimin vefatı vesilesiyle çelenk göndermek isteyen dostlarımızın çelenk yerine kendilerinin takdir ettikleri bir hayır veya eğitim kurumuna bağış yapmalarını rica ederim" dedi.

NAMAZIN KILINDIĞI CAMİDE YOĞUN GÜVENLİK

Ahmet Özyurt'un Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze töreni öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı.

VATANDAŞLAR TEK TEK ARANDI

Cenazeye katılan vatandaşlar, üzerleri aranarak camiye alındı. TOMA'nın ise cami çevresinde hazır bekletildiği görüldü. Caminin çevresinin ise bariyerlerle kapatıldığı görüldü.

İSTANBUL'DA TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt'un cenaze töreni nedeniyle bugün Üsküdar'daki bazı yollar trafiğe kapatıldı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR

1- Kısıklı Caddesi'nden gelip Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben Mahir İz Caddesi'ne dönen kavşak trafiğe kapatılıp, Mahir İz Caddesi istikametine araç verilmeyecek, akım Nuhkuyusu Caddesi, Karacaahmet Mezarlığı istikametine yönlendirilecek,

2- Nuhkuyusu Caddesi'nde Mütevelli Çeşme Sokak ile Mahir İz Caddesi arasında kalan kısımdaki trafik, Güllü Bahçe Sokak istikametine yönlendirilecek,

3- Karacaahmet Mezarlığı istikametinden Nuhkuyusu Caddesi'ni takiben Mahir İz Caddesi istikametine giden akım Mütevelli Çeşmesi Caddesi kavşağından kapatılıp akım Mütevelli Çeşme Caddesi'ne verilecek,

4- Aksoy Sokak'a araç girişi Sırmaperde Sokak'tan kapatılıp, Aksoy Sokak istikametine akım verilmeyecektir."