BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.405,00
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül meğer tatmin olmamış!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevden alınmasına ilişkin 'dere geçerken at değiştirilmez' değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanan 'şifreli kitapçık' krizi sonrası önce sessizliğini koruyan ardından da 'ben ÖSYM Başkanı'nın açıklamalarından tatmin oldum' diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, meğer tatmin olmamış.

Savcılığın dün sınavdaki şifre skandalına ilişkin takipsizlik kararı vermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Gül, Ali Demir'in görevden alınmasına ilişkin "Süreçten ben de rahatsızım ama dere geçerken at değiştirilmez" dedi.

Türkiye Kupası final maçı için Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Gül, devre arasında gündeme ilişkin konuştu.

Hürriyet'in haberine göre Gül, "Normalde bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey ya da müdahale durumumuz yok. Ama Türkiye öğrenciler açısından yoğun ve kritik bir sınav döneminden geçiyor. Bence dere geçerken at değiştirilmez" dedi.

RAHATSIZ MISINIZ?

"Yaşananlardan ve süreçten siz de rahatsız mısınız?" sorusuna Cumhurbaşkanı şu yanıtı verdi:

"Tabii ki rahatsızım. En baştan beri olaylar bu hale gelmemeliydi. Şimdi çok büyük bir tartışma yaşanıyor. Bu şifre meselesi de en başta tahmin ediyorum özellikle güneydoğu ve doğuda bazı sınıflarda toplu cevaplandırma olmasın, bunu engellesin diye düşünülmüş. Ama sonra işler iyice karışık bir hale geldi. Yine de bu kritik dönemde acil adım atmanın doğru olmadığını düşünüyorum."