BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.436,17
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül Başbakan olur mu?

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Erdoğan oturursa Abdullah Gül'e başbakanlık yolu açıkacak mı? Bu soru Beşir Atalay'a soruldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili soruları da yanıtlayan Atalay, Barlas’ın, ''Abdullah Gül Başbakan da olabilir'' sözleri üzerine, ''Bütün o faktörler olabilirliğin içindedir'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, NTV'deki "Mehmet Barlas ile 45 Dakika" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Eğer Başbakan, cumhurbaşkanı olursa Abdullah Bey yeniden başbakan olur mu, böyle bir ihtimal var mı" sorusuna karşılık Atalay, şunları kaydetti:

PARTİMİZDE MÜTHİŞ İNSANİ İLİŞKİLER AĞI VARDIR

"Önümüzdeki yıl çetin bir yıl, zor bir yıl. İnşallah Allah Türkiye'ye, hepimize kolaylık versin. İki seçimin olduğu, bizim büyük kararlar vereceğimiz bir yıl. Her şeyi bu süre içinde çalışacağız ve her şey iyi gidecek diye umut ediyoruz. Belki geriden tam görünmüyor olabilir ama bizim partimizde müthiş bir insani ilişkiler ağı vardır, dostluklar. Başbakanımızla Cumhurbaşkanımızın, her birimizin. On bir yıl böyle kolay bir on bir yıl değil.

Ben, bu kabinede ilk hükümetten beri kalanlardan biriyim. Biz, üç kişiyiz, Ali Babacan ve Binali (Yıldırım) ile beraber. Bütün bu süreci de çok yakından yaşadık hem şahit olduk hem aktörleri olduk. Birbirimize karşı dostluklar, aile bağları, sadakatler, dava arkadaşlığı hepsi birbirine çok girmiş farklı bir yapı var. Bütün bu zorlukları bütün bu güzel bağlar ve ilişkiler içinde çözeceğiz. İnşallah gelecek yılı partimiz ve hükümetimiz yine yoluna daha güçlü devam edecek. Hepimizin, hepsinin birlikte kurduğu yürüttüğü bir parti bu. Önemli olan partimizin ve bu davanın yoluna sağlıkla gitmesidir."

Mehmet Barlas’ın, “Abdullah Gül Başbakan da olabilir” sözleri üzerine Atalay, “Bütün o faktörler olabilirliğin içindedir” ifadelerini kullandı.