BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  DÜNYA

Dolar yeniden yükselişte

Geçen hafta Fed’in varlık alımlarına devam kararıyla gerileyen dolar, bu hafta yükselişe geçti.<br/>FED’in Eylül ayı toplantısının ardından ...

Abone ol

Geçen hafta Fed’in varlık alımlarına devam kararıyla gerileyen dolar, bu hafta yükselişe geçti.
FED’in Eylül ayı toplantısının ardından 1,94’ün altına gerileyen dolar, bu hafta yükselişe geçti. Fed’in Eylül ayı varlık alımlarına devam kararı almasının ardından gözler önümüzdeki toplantılara çevrilirken dolar/TL kuru, dün 1.97 seviyesine gerilemesine rağmen gün sonuna doğru FED yetkilisi Dudley’in tahvil alımlarının devam etmesi lehinde yaptığı açıklamalarla yönünü yukarı çevirerek 1.9940 seviyesine kadar yükseldi. Piyasalardaki gelişmeler öncesinde dolar/TL, bugün 1,9855 seviyesinde seyrediyor.

S&P TOPLANTISI BEKLENİYOR
Almanya Başbakanı Merkel’in seçimlerden güçlenerek çıkması Avrupa’da son yıllarda uygulanan politikaların onaylanması olarak yorumlanmasına karşın dün sabah en yüksek 1.3546 seviyelerini gören euro/dolar paritesi öğleden sonra Fed yetkilileri ve ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarıyla 1.3480’e kadar geriledi. Euro/dolar paritesi, bugün 1,3504 seviyelerinde bulunuyor.
Bugün Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı’nın Denizli’de yapacağı konuşma ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) toplantısından gelecek açıklamalar da kurun yönünde belirleyici olacak.
(İHA)