BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  DÜNYA

Köpeğinin çektiği tekerli sandalyeyle okula gidiyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde maddi imkansızlıklardan dolayı akülü sandalyesi olmayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi...

Abone ol

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde maddi imkansızlıklardan dolayı akülü sandalyesi olmayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Emir Aktaş’ı, tekerlekli sandalyesini çekerek köpeği okula götürüp getiriyor.
Mehmetli beledisinde yaşayan Kahraman ve Gülistan Aktaş çiftinin 13 yaşındaki çocukları Emir Aktaş, 8 aylıkken yataktan düşmesi sonucu omurilik felci geçirip yürüme engelli oldu. Çocuklarının bu durumunun yanında birde fakirlikle mücadele eden aile, küçük Emir’e akülü sandalye alamıyor.
Mehmetli Köyü İlköğretim Okulu 6. sınıfa giden Emir ise her sabah tekerlekli sandalyesini çektiği köpeği ile okula gidiyor.
Yaklaşık 1 kilometre olan evle okul arası mesafeyi tekerlekli sandalyesini çektiği köpeği ile giden Emir, derslerinin çok başarılı olduğunu belirtip, ileride vali olmak istediğini söylüyor. Servisle okula gidemediği için yağmurlu havalarda okula gidemeyen Emir Aktaş’ın sıkıntısı bununla da bitmiyor. Devam ettiği okulun 2. katında olan sınıfına Emir’i bazen arkadaşları bazen de anne veya babası sırtına alarak çıkarıyor. Aile ise en çok asansör bölmesi olmasına rağmen Emir’in okuluna asansör yapılmamasından şikayet ediyor.
Sabah sahibini tekerlekli sandalyesini çekerek okula bırakan Sibirya cinsi "Co" isimli köpek ise okul çıkışı tekrar Emir’in tekerlekli sandalyesini çekerek eve getiriyor.
Oğlunun derslerinde çok başarılı olduğunu belirten anne Gülistan Aktaş ise yetkililerden yardım isteyerek, “Emir bu maddi imkansızlıklar içerisinde okumaya çalışıyor. Servis paramız yok. Okulda asansör yok. Oğlumun şu anda kullandığı tekerlekli sandalyeyi de Kadirli’de oturan bir yakınımız verdi” şeklinde konuştu.
(İHA)