BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Abdulkadir Selvi: Türkiye'yi vurmasından korkuluyor

Rusya ile ABD arasındaki Suriye iç savaşında son sahne şu anda İdlib'de oynanıyor. Trump, gece 01.20’de İdlib operasyonu için, “Yüzbinlerce insan ölebilir” diye tweet attı. Putin de bu tweete karşılık öğle saatlerinde İdlib’i vurdu. Rusya'nın bombardımana giriştiği İdlib, dünya gündeminin ilk sırasına oturdu. İdlib'de her ülkenin kaygısı farklı. Peki Türkiye'nin İdlib'deki kaygısı ne? Bu sorunun cevabını Abdulkadir Selvi verdi.

Abone ol

Gazeteci olası Abdulkadir Selvi, İdlib operasyonuyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde operasyonla ilgili "Ankara’nın eli yüreğinde" ifadelerini kullanan Selvi, "Daha önce askeri sonuçları ile bakılan operasyonun büyük bir göç dalgası, terör ve dolardaki yükseliş olarak Türkiye’yi vurmasından korkuluyor" diye yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "İdlib’de Türkiye’nin tecrübesine bakın" başlığıyla yayımlanan yazısında "Fırat Kalkanı ile Cerablus’ta, El Bab’da DEAŞ’ı, Zeytin dalı operasyonu ile Afrin’de PKK-YPG’yi başarısızlığa uğratan Türkiye, aylarca süren operasyonlara rağmen tek bir sivilin burnu kanamadan başarılı oldu" ifadesini kullandı. "İstendiği taktirde Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanarak, benzer bir operasyon İdlib’de gerçekleştirilebilir" diye yazan Selvi, şöyle devam etti:

OPERASYONUN TÜRKİYE'Yİ VURMASINDAN KORKULUYOR: "Ankara’da iki şey dikkatle izleniyor; 1-Dolardaki yükseliş. 2-İdlib operasyonu. Ankara’nın eli yüreğinde. Daha önce askeri sonuçları ile bakılan İdlib operasyonunun büyük bir göç dalgası, terör ve dolardaki yükseliş olarak Türkiye’yi vurmasından korkuluyor.

SINIRLARIMIZA YÜZBİNLERCE MÜLTECİ YIĞILABİLİR: Zaten ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bir sırada, sınırlarımıza yüz binlerce mültecinin yığılması en kötü senaryo olarak görülüyor. Türkiye bu kez göçe karşı açık sınır politikası uygulamak yerine Suriye toprakları içinde tutmayı hedefliyor. Ama ne kadar başarabilirsiniz.

ERDOĞAN OPERASYONU ÖNLEMEK İÇİN...Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve bölgemiz açısından tehlikeli sonuçlar doğuracak İdlib operasyonunu önlemek için 7 Eylül’de İran’da Putin ve Ruhani’yle masaya oturacak."

 YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

İdlib haritası son duruma bakın Türkiye ile Rusya çatışır mı?

İdlib nerede şu anda kimin elinde? İdlib'in son haritasına bakın!