BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  GÜNCEL

Trump'tan Erdoğan'a olay Patriot füzesi sorusu

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, S-400 kriziyle ilgili ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında 24 Kasım 2017'de gerçekleştirilen görüşmenin çarpıcı detaylarını bugünkü yazısında paylaştı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Siz bu Patriot füzelerini parayla mı satın almak istemiştiniz?" diye sorduğunu öne sürdü. Acet, Erdoğan'ın "Evet" yanıtı üzerine Trump'ın "Ben bunu bilmiyordum. Hemen söylüyorum, gereken yapılacaktır" ifadesini kullandığını iddia etti.

Mehmet Acet, "Bu iş çözülecekse yine Trump ile çözülecek" başlığıyla yayımlanan yazısında Erdoğan ile Trump arasında 24 Kasım 2017'de gerçekleştiğini öne sürdüğü görüşmenin detaylarını aktardı. 

Söz konusu görüşme sonrası Erdoğan'ın verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurduğunu belirten Acet, iki isim arasında geçtiğini iddia ettiği görüşmeye dair şunları söyledi:

"Görüşmenin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a, ikili ilişkileri zehirleyen kriz konularından birini hatırlatarak söze giriyor. 'Sayın Başkan PYD'ye verdiğiniz silahlar meselesi ne olacak?' diye soruyor. Trump, gökyüzünden gezegenimize yeni inmiş bir uzaylı gibi cevap veriyor; 'Ne silahı? Bu silahları parasız mı alıyorlar? Olmaz böyle bir şey. Bu işi durdurmaları için hemen talimat veriyorum'. Para konusu görüşmenin devamında bir kere daha gündeme geliyor. Bu defa Trump Erdoğan'dan ricacı oluyor; 'Lütfen bu S-400 meselesinden vazgeçin' diyor. Bunun üzerine Erdoğan, Patriot hatırlatmasında bulunuyor. 'İyi ama bizim acil hava savunma sistemine ihtiyacımız var. Parasıyla almak istediğimiz halde, bize Patriot füzelerini satmaya yanaşmadınız' diyor."

Acet, devamında yaşandığını söylediği diyaloğu şöyle aktardı:

Trump: Siz bu Patriot füzelerini parayla mı satın almak istemiştiniz?
Erdoğan: Elbette…
Trump: Ben bunu bilmiyordum. Şimdi McMaster'a (Dönemin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) hemen söylüyorum. Gerekeni yapacaktır.