BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,23
HABER /  EKONOMİ

ABD'nin iflası piyasaları nasıl etkiler?

Bütçesiz kaldığı için çalışamaz hale gelen ABD hükümetinin piyasaya ve ekonomiye uzun süreli hasar vermeyeceği söylenirken, kimileri de bu durumu hisse almak için fırsat olarak yorumladı.

Abone ol

ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçiler ve Demokratların bütçe üzerinde anlaşmaya varamaması sonrasında Obama hükümeti bütçesiz kalarak kapandı.

Hükümetin yeniden ne zaman çalışır hale geleceği belirsizliğini korurken, analistler bu durumun piyasaya etkilerini değerlendirdi. Wedbush Securities'ten Steve Massocca, "Hükümet uzun süre kapalı kalırsa piyasalarda gerçek bir etki yaratabilir" dedi.

UBS Operatörü Art Cashin, kapanma sonrasındaki sabah işlerin "çirkinleşebileceğini" söylerken, "Ne yapacağımızı sabah göreceğiz" şeklinde konuştu.

'ALIM FIRSATI DOĞAR'

Bank of America Merrill Lynch'ten Stratejist Dan Suzuki, "Piyasaların yüzde 10 düşmesi halinde bu durumdan faydalanacak olan tarafta olmak gerekir. Bence bir hisse alım fırsatı doğacak" dedi.

'UZUN SÜRELİ HASAR VERMEZ'

PNC Wealth Management Stratejisti Bill Stone, "Ekonomi ve piyasaya uzun süreli hasar ihtimali oldukça düşük. Henüz telaşlanmaya gerek yok" şeklinde konuştu.