BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  DÜNYA

TOKİ’den Tarımköy açıklaması

TOKİ, bir gazetede yayınlanan haber üzerine, Diyarbakır’ın Bismil ilçesi ve köylerinde herhangi bir “Tarımköy” uygulamalarının bulunmadığı a...

Abone ol

TOKİ, bir gazetede yayınlanan haber üzerine, Diyarbakır’ın Bismil ilçesi ve köylerinde herhangi bir “Tarımköy” uygulamalarının bulunmadığı açıklamasını yaptı.
TOKİ’den yapılan açıklamada, 30 Eylül 2013 tarihli ulusal yayın yapan bir gazetede, “TOKİ’nin konutları yıkılmaya yüz tuttu” başlığı ile “Diyarbakır’da Bismil ilçesinin iki köyünde Toplu Konut İdaresi’nin ‘Tarım Kent Köy’ kapsamında inşa edilen konutlar adeta harabeye döndü” şeklinde yayınlanan haber üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıktığı belirtilerek, “İdaremizce Diyarbakır’ın Bismil ilçesi ve köylerinde herhangi bir “Tarımköy” uygulaması bulunmamaktadır. Haberde bahsi geçen “Tarım Kent Köy” projesi ile de İdaremizin hiçbir ilgisi yoktur” denildi.
Bir haber ajansını kaynak gösterilerek verilen habere TOKİ’nin monte edilmesinin, medyanın kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi yükümlülüğü ile hiçbir şekilde bağdaşmadığı ifade edilerek şöyle denildi:
“Haberin maksatlı verildiğini gözler önüne sermektedir. Gündeme taşınan iddiaların idaremizden teyit edildikten sonra basında yer alması vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi açısından son derece önemlidir.”
(İHA)