BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

Hırsızdan polisi bile şaşırtan savunma

Konya’da, bisiklet ve dizüstü bilgisayar çalarken görüntülenen hırsız önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı. <br/>Hırsızın if...

Abone ol

Konya’da, bisiklet ve dizüstü bilgisayar çalarken görüntülenen hırsız önce güvenlik kameralarına ardından polise yakalandı.
Hırsızın ifadesinde, "İhtiyacım da yok ama camı açık görünce dayanamadım" dediği öğrenildi.
Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems Mahallesinde bir işyerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisinde gezen hırsız Nuh İ. (24), bir lokantaya doğru yaklaştı. Sokak içerisini kontrol eden Nuh İ. kapının üzerinde bulunan havalandırma penceresine tırmanarak işyerine girdi. İçeride yaklaşık yarım saat duran hırsız, dizüstü bilgisayar ve bisikleti çaldı. Hırsızlık yaptıktan sonra kapıya doğru yaklaşan hırsız, üzerinde unutulan anahtarla kapıyı açarak bisikleti dışarıya çıkardı. Kapıyı kapatan hırsız bisiklete bindikten sonra direksiyonuna dizüstü bilgisayar çantasını takarak olay yerinden kaçtı. Sabah saatlerinde işyeri sahibi hırsızlık olayını fark ederek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelerek güvenlik kameralarını inceleyen polis, şahsın çok sayıda hırsızlıktan kaydı bulunan Nuh İ. olduğunu belirledi. Yeni Mahalle üzerinde devriye gezen polis şahsı uyuşturucu madde alacağı sırada yakalayarak gözaltına aldı. Hırsızın yapılan ilk sorgusunda polise, "Aslında ihtiyacım da yok ama dükkanın camını açık görünce dayanamadım, heyecanlandım" dediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)