BIST 9.559
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.488,86
HABER /  EKONOMİ

AB'den gelen haber borsayı uçurdu

Türkiye ile AB arasında Suriyeli mülteciler için varılan anlaşma borsaya ralli yaptırdı. Fed kararıyla birlikte artmaya başlayan Bist-100 bu hafta içinde yüzde 4.5 değer kazandı.

Abone ol

Türkiye ile AB arasındaki tarihi anlaşma, borsayı çoşturdu. Bist- 100 endeksi son 5 ayın zirvesine ulaştı. Fed'in faiz kararı sonrası para piyasalarının dövizden borsaya yönelmesiyle birlikte endeks son bir haftada yüzde 4.5 oranında arttı.

Yükseliş öğleden sonra Türkiye ile Avrupa ülkelerinin Avrupa'ya giden göçmen sayısının azaltılması karşılığında Türkiye'ye mali yardım ve

BIST-100 endeksi yüzde 1.92 yükselişle günün en yüksek seviyesi olan 82,943 puandan kapandı

siyasi süreçlerin hızlandırılması üzerinde anlaşmasının ardından hızlandı.

MALİ YATIRIM ARTACAK

Söz konusu anlaşma kapsamında Ankara, Yunanistan'a geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak. Bunun karşılığında AB'nin Suriyeliler için Türkiye'ye verdiği mali yardım artacak, Türk vatandaşları için vizeler daha erken kaldırılacak ve AB'ye tam üyelik müzakereleri hızlandırılacak.

KAR SATIŞLARINA DİKKAT

BIST-100 endeksi yüzde 1.92 yükselişle günün en yüksek seviyesi olan 82,943 puandan kapanırken, bankacılık endeksi yüzde 1.92 yükseldi. Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, "Fed'den sonra gelişen ülke piyasalarına girişler arttı, risk iştahı güçlendi. Ayrıca öğleden sonra AB tarafından gelen açıklamaların pozitif etkisini gördük. Türkiye'ye çıpa olan AB üyelik müzakerelerinin hızlanma ihtimali yükselişi destekledi" dedi. Uzmanlar dört aydan uzun bir sürenin en yüksek düzeylerini gören endekste kâr realizasyonu ihtimalinin ise arttığını belirtiyorlar.