BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

MHP'li Oktay Vural topa tuttu bu nasıl bir zihniyet?

MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılı, terör olayları ve HDP'li vekillerin dokunulmazlıkları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Oktay Vural, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda AK Parti ve CHP’yi eleştirerek, "Teröre karşı dik duramıyorsunuz. Terörün siyasetin bir aracı olarak kullanılmasını engelleyecek hiçbir adımı atmıyorsunuz" dedi.

"MÜCADELE SÜRDÜRÜYORUZ"

Vural, konuşmasının başında Çanakkale şehitlerini anarak, "Çanakkale Savaşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ön sözü, Kurtuluş Savaşı da son sözü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Aslında Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın vurduğu mührü sökmek isteyenlere karşı da büyük bir mücadele sürdürüyoruz. Maalesef bu kadim topraklarda bizim varlığımızı hazmedemeyen emperyalistler, yüz yıl önceki projelerini devreye sokarak aynı seslerine ulaşmak için her türkü yolu deniyorlar. Türk milleti geçilmeyecektir" dedi.

"BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR? KABUL EDİLEMEZ"

Avrupa ülkelerinin de Türkiye’deki terör olaylarına karşı tutumunu eleştiren Vural, Brüksel’de Avrupa Konseyi toplantı salonuna yakın bir yerde PKK’nın çadır açtığını belirterek, "Terör örgütüne kucak açıyorsunuz. Utanmadan, sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütünü Türkiye-Avrupa Birliği toplantısının olduğu yere Türkiye’yi protesto için çadır açmasına izin veriyorsunuz. Bu nasıl bir zihniyettir? Kabul edilebilir değil. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, burada bu milletin içerisinde kendi milleti ve devleti temsil etmek durumunda kalan Almanya konsolosluklarını kapatıyor, eğitim kurumlarını kapatıyor. Bu nasıl bir zihniyet, kime korku salıyorsunuz? Hepimiz, hep birlikte burada yaşıyoruz. Bunun amacı milletimize terör korkusunu yaygınlaştırmak mı? Eğer bir tedbir alınacaksa, devletimiz bu konuda bir uyarı yapmışsa, peki sizin diğer kurumlardan farkınız nedir" şeklinde konuştu.

"ONLARIN YOLU BİZİM YOLUMUZDUR DİYENLER..."

Dokunulmazlıklara da değinen Vural, "Bölücü teröristler askerimi ve polisimi öldürürken, burada onların siyasi uzantısının dokunulmazlık zırhına girmesi terörle mücadeleyi akamete uğratıyor. Herkes elini vicdanına alsın. Hangi birimiz terörist cenazesine gidip, ’onların yolu bizim yolumuzdur’ diyenler, Ankara’da vatandaşlarımızı şehit eden bombalı saldırganların taziyesine gidenleri ya da terör örgütüne üye olup veya yardım, yataklık yapanların egemenlik hakkını kullanmasını hazmedebilirsiniz? Teröre karşı dik duramıyorsunuz. Terörün siyasetin bir aracı olarak kullanılmasını engelleyecek hiçbir adımı atmıyorsunuz. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin geldiği nokta bu" diye konuştu.